Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: okienko popup i formularz
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
olcia
WIEM ŻE NIE TE FORUM ALE NIE WIEM KOGO SIĘ PORADZIĆ !!

jak zrobić aby przy wysyłaniu formularza [kliknięcie w button 'wyślij'] wynik pokazywał się w okienku popup? co trzeba dodać do kodu php/js questionmark.gif

z góry dziękuję smile.gif

olcia
Seth
Skrypty >> Hydepark

:idea: Tip: Hydepark jest lepszym miejscem do zadwania pytan nie na temat danego forum niz na sile pisanie na nim.
Belze
Kod
<SCRIPT>

function klik(){ window.open("costam.php","Naglowek",

"toolbar=0,location=0,status=0,menubar=0,scrollbars=1,resizable=0, width=700,height=400,left=100,top=100") }

</SCRIPT>

ustawiasz juz sobie parametry okienka na wlasny uzytek..

no i:
Kod
<form action=klik() method="post">
olcia
nie działa sad.gif

zobacz sam: www.beauty.eu.org/catalog/newsletter.php
Belze
Kod
<input type="submit" value="Wyslij" name="send" onclick="klik()">
olcia
dalej nic sad.gif

coś nie chce działać
Belze
no to cos zle robisz... bo zrobilem test u siebie i dziala...

wklej kod.. maybe jakis blad popelnilas..
olcia
to może zróbmy tak: dam ci kod jaki jest, a ty spróbuj zrobić z tego żeby się otwierało w nowym oknie?

kod strony z newsletterem

Kod
<!-- newsletter start //-->

<table border="0" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="2">

<script language="javascript" src="newsletter.js"></script>

<tr>

<td bgcolor="#003399" class="boxborder" nowrap><font color="#FFFFFF" face="Tahoma, Verdana, Arial" size="2">&nbsp;NEWSLETTER</font></td></tr>

</table>

<table border="0" width="100%" cellspacing="0" cellpadding="2">

<tr><td>

<form name="subscribe_form" action="http://news.sklep-oriflame.com:80//subscribe.php" method="post" target="_blank">

<input type="hidden" name="link" value="#">

<input type="hidden" name="link_name" value="zamknij">

<input type="hidden" name="folder" value="so">

<font face="Verdana, Arial" size="1" color="#003399">imię:<br><input type="text" name="name" size="10" style="font-size: 10pt; color: #003399; background-color: #BCE2FE; border: 1 solid #003399"><br>

e-mail:<br><input type="text" name="email" size="10" style="font-size: 10pt; color: #003399; background-color: #BCE2FE; border: 1 solid #003399"><br>

<input type="radio" name="add" value="1" checked> dodaj<br>

<input type="radio" name="add" value="0"> usuń</font><br>

<center><input type="submit" name="send" value="WYŚLIJ" style="color: #FFFFFF; background-color: #003399; font-size: 8pt; font-weight: bold; border: 1 solid #003399"></center></form></td></tr>

<!-- newsletter stop //-->

javascript

Kod
function send()

{

window.open("http://news.sklep-oriflame.com:80//subscribe.php","title","toolbar=0,location=0,status=0,menubar=0,scrollbars=1,resizable=0, width=350,height=200,left=300,top=300");

}
pagolik
U mnie po wpisaniu danych do tych 2 pol i nacisnieciu wysli otwiera mi sie 2 okno z wiadomoscia ze zostal adres dodany. Wiec u mnie wszystko dobrze chodzi ...
olcia
tylko napisz mi co masz w <form .... >
pagolik
Cytat
tylko napisz mi co masz w <form .... >

To co ty. NIe kopiowalem sobie tego tylko wszedlem na ta strone co Podalas....
DeyV
a misie wydaje, ze w form za miast target="_blank" powinno być target="title" czyli nazwa otwieranego okienka
wassago
DeyV ma racje. nie wiem jak w MISIACH ale w Moz nie ma popup'a tylko nowe okno...
olcia
ratujcie mnie, próbowałam wszystkie kombinacje i nic

jeżeli jakimś cudem udało wam się to napiszcie mi ten kod bo u mnie nie chce działać sad.gif sad.gif sad.gif
Koshin
Olciu, a jaka ty masz przegladarke, bo ja rowniez wszedlem na te strone ktora podalas, i to mi zadzialalo... wiec wina raczej po stronie twojej przeglarki, a raczej braku zgrania javascript z twoja przegladarka.
olcia
IE 6, ale javascript działa poprawnie tylko w tym przypadku nie....
Seth
Masz wlaczony jakis popup killer ?
Na twojej stronie podanej w profilu jako domowa jest podczas wchodzenia popup zobacz czy on Ci sie pokazuje jezeli tak to moze skopjuj kod, ktory jest za to odpowiedzialny.
olcia
gdybym miała jakikolwiek popup killer, to jakbym wiedziała czy dobrze działa reklama na stronie?
pokazuje mi się reklama serwisu sms, a form nie działa
Seth
Nie dziala Ci popup czy przekazywanie danych ze skryptu ? :/
Podany JS umnie dziala :-k
olcia
przekazywanie danych

pokazuje mi błąd, że nie ma takiego folderu
natomiast gdy normalnie jest zrobione to zapisuje poprawnie
Seth
Trzeba bylo tak odrazu smile.gif
Otwierajac przez JS popup nie wysylasz danych z formularza do tej strony. Rozwiazanie jest przekazanie danych z formatki przez GET.
Czyli za pomoca JSa trzeba stworzyc odpowiednio adres strony przez podanie zmiennych w adresie.
olcia
to jak to zrobić? da się w ogóle coś takiego pokombinować?
Seth
Tak jak mowie przez GET.

Kod
function send()

{

// tutaj musisz pobrac dane z formularza

// i podac je w postaci:

// formGET = 'nazwa=wartosc&...

// z tym, ze jak pobrac wszystkie dane z formy musisz sie o to

// kogos zapytac bo w tej chwili nie pamietam :)

window.open("http://news.sklep-oriflame.com:80//subscribe.php?" + formGET,"title","toolbar=0,location=0,status=0,menubar=0,scrollbars=1,resizable=0, width=350,height=200,left=300,top=300");

}
olcia
dobra dzięki, tylko wytłumacz mi co i jak mam wpisać po

{

żeby można było pobierać te wartości?
formget = 'email=.....' questionmark.gifquestionmark.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.