Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: szukam osob chetnych do przetestowania programow kopiujacych
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
Barnaba
poszukuje osob chetnych do przetestowania programow kopiujacych:

-copy handler
-explorer
-total copy
-total commander
-SRECopy

jezeli zdecydujecie sie na zrobienie testow na wszystkich tych programach stosujcie sie do ponizszych punktow:

1. kazdy program musi miec te same warunki do przeprowadzenia testu kopiowania:

a) kopiowany plik lub pliki musza byc takie same w przypadku wszystkich programow
cool.gif lokalizacja pliku ktory ma byc kopiowany musi byc taka sama dla wszystkich testowanych programow
c) miejsce do ktorego bedzie kopiowany plik musi byc takie same w przypadku wszystkich programow
d) po kazdym skopiowanym pliku w danym programie nalezy go usunac oraz zrestartowac komputer

2. testuj plik/pliki oraz katalog/katalogi (kopiowanie musi trwac minimum 60 sekund)

3. testuj kopiowanie:

a) w odrebie jednego dysku
cool.gif w odrebie dwoch roznych dyskow
c) z sieci lan
d) z cdromu

4. po skonczonych testach wyslij email na adres: barnaba_84@wp.pl w temacie wpisz "Copy Handler - testy", w mailu musza sie znajdowac informacje:

a) na temat sprzetu na jakim byly prowadzone testy (procesor, ram, dyski twarde, cdrom, karta sieciowa)
cool.gif na temat systemu operacyjnego na ktorym byly prowadzone testy
c) na temat testow kopiowania w takiej kolejnosci:

- ktory program byl testowany
- wielkosc kopiowanego pliku/plikow lub katalogu/katalogow
- ktore kopiowanie bylo przeprowadzone: w odrebie jednego dysku (hdd), dwoch dyskow (hdd -> hdd), z sieci lan (lan -> hdd), z cdromu (cd -> hdd)
- czas kopiowania
- ewentualne bledy

5. oprocz tego do maila dolacz:

a) kilka screenow z testow
cool.gif swoje dane (imie i nazwisko lub ksywe) ktore beda wpisane do podziekowan na stronie oraz jezeli bedzie taka mozliwosc do okna "o programie" w CH

czekam na testy ok. 1,5 miesiaca

PS: maile niekompletne nie beda brane pod uwage

dziekuje w imieniu swoim i autora programu Copy Handler.
scanner
Cytat
czas kopiowania
Czym mierzony? Zegarkiem do jajek? Wiesz, ze ręczne pomiary czasu wykazują bardzo dużą bezwładność reakcji osoby mierzącej, a tym samym nie sa miarodajne?
wassago
po co to mi do szczescia? ja uzywam BP Copy i wg. mnie jest najlepszy - ladnie bufor mozna sobie ustawic, zawsze kopiuje bez zarzutu...
zalew
1. moze jakies szybkie zrodla do downloadu, bo ja np polowy tych programow nawet nie znam, mam ich sam sobie szukac?
2. jakie wersje?
3. jakie korzysci bedzie mial user z takiego testowania poza satysfakcja spolecznego uczynku i nazwiskiem na liscie statystow?
wassago
Cytat
[...]
3. jakie korzysci bedzie mial user z takiego testowania poza satysfakcja spolecznego uczynku i nazwiskiem na liscie statystow?

wlasnie
Barnaba
juz odpowiadam:

scanner: kazdy z tych programow ma predkosci ktore pokazuja sie przy kopiowaniu oraz czas w jakim to wykonuja o to chodzi.

wassago: mozesz podac linka do tego programu?

zalew: juz daje zrodla

copy handler -> http://copyhandler.dmkproject.pl/index.php?dzial=pliki
total commander -> http://www.ghisler.com/
total copy -> http://ranvik.net/totalcopy/
SRECopy -> http://www.pinedanet.com/products/srecopy/

jakie wersje najnowsze jakie sciagniesz, podaj rowniez w mailu

zalew & wassago: korzysci to wlasna satysfakcja, zamieszczenie waszych testow na naszej stronie w raz z podaniem osob testujacych, wpis do dzialu podziekowan i najprawdopodobniej do abouta w programie. Nie oferujemy nic wiecej poniewaz program copy handler jest darmowy, dostepne sa jego zrodla i nic na nim nie zarabiamy.
FiDO
Ja ponad prekosc cenie sobie wygode i szybkosc obslugi... dlatego wybralem TC.
Nie sadze abyt ten Copy Handler byl znaczaco szybszy w kopiowaniu plikow niz np. TC. Uzywam go juz od dlugich lat i nigdy nie narzekalem na jego predkosc, a roznica 1-2 sekund naprawde nie ma dla mnie znaczenia, a napewno wiecej czasu stracilbym na uruchomienie kopiowania pliku za pomoca tego programu (w TC trwa to ulamek sekundy, F5 + Enter i leci..).

Poczuj sie jak akwizytor i powiedz mi co ma CH czego nie ma TC smile.gif
Barnaba
FiDO: zajrzyj do readme naszego programu nie chce mi sie bawic w akwizytora, pozatym pisze wyraznie w poscie ze szukam osob ktore te programy przetestuja a nie ocenia funkcjonalnosci
FiDO
Moze i szukasz ludzi do testow, ale mam jakies dziwne przeczucie, ze przetestowanie wymienionych programow skonczy sie zwyciestwem CH, zgadza sie?

Ale z ciekawosci sciagne sobie i zobacze co to cudo potrafi. A noz mi sie spodoba..
Barnaba
nie umieszczone na stronie testy beda podpisane imieniem nazwiskiem lub ksywa testujacego tak wiec bedziesz mogl sprawdzic czy to napewno twoj test, pozatym jak ktorys program bedzie dobry to bedzie to motywacja do ulepszenia ch
scanner
Cytat
scanner: kazdy z tych programow ma predkosci ktore pokazuja sie przy kopiowaniu oraz czas w jakim to wykonuja o to chodzi.
Może ja ślepy, ale jakoś nie zauważyłem, aby np. TC pokazywał czas kopiowania (poza FTP). Dodatkowo - Z tego co wiem, przy FTP zwykle pokazywany est czas szacowany (ang. Estimated). A jak się ma to do rzeczywistego czasu kopiowania - polecam Instalatora Windows, gdzie czas naprawdę jest pojęciem względnym.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.