Chcialbym zrobic taki formularz ktory wyglada tak :
[input 1][input 2] [input 3] [input 4] [select (TAK/NIE)] [6 input 7] [BUTTON(DODAJ)]
1. I to jest jedna linijka, jak nacisne BUTTON dodaj to chcialbym zeby mi sie dodala kolejna taka sama linijka z polami formularza tylko przydaly by się inne indeksy.
2. Kiedy w polu select wybior NIE to nic sie nie dzieje, jednak jezeli wybiore w polu select TAK to chcialbym aby mi pod spodem stworzyla sie linijka z polami formularza ale z innymi niz poprzednia.
Na przyklad taka : [wczytaj plik] [input1] [select (1,2,3-10)] [input 2] [input 3] [input 4].
Wczytaj plik - wczytywany będzie jakiś plik z projektem i ten będzie resamplowany powiedzmy do miniatury 100x100.
W zalezności od wyboru w polu select 1,2,3 lub 10 miały by się pojawiać dynamiczne pola input do wprowadzenia danych.
To jest taki skrypt do przyjmowania zleceń, chciałem sobie ułatwić pracę i wszystko zapisywać do bazy danych a nie jak teraz do każdego pliku oddzielnie. Wiadomo przeglądanie bazy jest łatwiejesze, szybko się robi zestawienia itp.

Jakiej metody do tego użyć php, javascript czy może coś innego? Żeby się nie narobić a w miare sprawnie to zrobić.

A może już jest jakiś taki gotowy 'skrypt'?
Docelowo ten formularz ma się wydrukować w takim szablonie : http://www.toya.net.pl/~saturn/fpz.pdf
Uprzejmie dziękuję za pomoc