No wiec sprawa ma sie tak, ze nie wiem jak sobie poradzic z podswietlaniem wielu wynikow w wyszukiwarce. Z jednym slowem kluczowym nie ma zadnego problemu, ale sprawa sie komplikuje jak jest wiele slow wpisanych do wyszukiwania. Slowo kluczowe poprzez eregi_replace zamieniane jest na span z background-colorem, ale przy kolejnej iteracji petli aby podswietlila kolejne wyszukiwane slowo przeszukiwane jest juz cos takiego:
i jezeli drugie slowo kluczowe bylo np. pojedyncza literka 'p' to poprzez eregi_replace znow zamienialo to slowo kluczowe na span przez co sypaly sie tagi. Czy moglby mi ktos pomoc z tym ? Zapewne chodzi o jakies wyrazenie regularne, ale niestety ja sobie z tym rady do tej pory nie daje ...
p.s. Moje jedno glupie rozwiazanie polegalo na tym, ze stworzylem funkcje, ktora zamieniala te taki span na jakis znak np. '%' i '-' przez co slowa kluczowe byly szukane w wyrazeniu np. %slowo_kluczowe_nr1- , ale to jest bez sensu jak ktos wpisze podany znak jako kolejne slowo wyszukiwane ;p
Z gory dziekuje za pomoc

EDIT :
jest ktos w stanie pomoc?
bo moje jedyne rozwiazanie to taka funkcja, ale, jezeli ktos wprowadzi np ciag "$ # a" do wyszukiwania to sie sypie ;/
<?php function podswietl_wyniki_wyszukiwania($wynik_wyszukiwania, $kryteria_wyszukiwania, $bgcolor='Yellow') { return $wynik_wyszukiwania; } else { $start_span = "<span style='background-color: $bgcolor'>"; $end_span = "</span>"; $wynik_wyszukiwania = str_ireplace($start_span, '$', $wynik_wyszukiwania); $wynik_wyszukiwania = str_ireplace($end_span, '#', $wynik_wyszukiwania); $podswietlone_wyniki = $start_span . $kryteria_wyszukiwania . $end_span; $wynik_wyszukiwania = str_ireplace($kryteria_wyszukiwania, $podswietlone_wyniki, $wynik_wyszukiwania); $wynik_wyszukiwania = str_ireplace('$', $start_span, $wynik_wyszukiwania); $wynik_wyszukiwania = str_ireplace('#', $end_span, $wynik_wyszukiwania); } else { $podswietlone_wyniki = $start_span.$kryteria_wyszukiwania.$end_span; $wynik_wyszukiwania = str_ireplace($kryteria_wyszukiwania, $podswietlone_wyniki, $wynik_wyszukiwania); } return $wynik_wyszukiwania; } } ?>