Czy jest możliwe w php+Mysql (lub jakakolwiek inna baza danych) stworzenie gry opartej powiedzmy na czymś podobnym do vallheru w stylu The Crims, lecz o znaaaaacznie szerszej możliwości działań? Chodzi mi o to, że można będzie np. zrobić party i na ulicy jeden koleś odgrywa scenkę, drugi wyciąga ludziom portfele (i of coz bardziej złożone rzeczy też są przewidziane) gra z założenia ma zawierać setki jeśli nie tysiące czy setki tysięcy opcji, można by ją nazwać też rozbudowanym Cantr'em. Po postu chodzi mi o coś ogromnego!
Powiedzmy, że mam stado programistów z ogromną ilością wolnego czasu i serwer powiedzmy w stylu AMD Opteron 280 2.40 (dwujądrowy) w liczbie sztuk dwie + powiedzmy 8Gb ramu i wysokoobrotowy dysk WD Raptor czyli najlepszy sprzęt dostępny na rynku, serwer of coz dedykowany na nie dzielonym łączu 10Mb/s
Czy ten czy jakikolwiek inny sprzęt byłby w stanie obsłużyć jakąś sensowną ilość graczy? Czy stworzenie takiej ilości tak złożonych opcji to nie problem? Mam pewne doświadczenie programistyczne (Pascal) więc zdaję sobie sprawę z wyzwania

i ilości czasu jakie to zajmie, lecz chciałem się dowiedzieć czy to w ogóle ma rację bytu?
Zawiły ten post ale mam nadzieję, że mnie zrozumiecie