Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php/html] Problem z IE i Opera
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Hectic
  1. <?php
  2. if(isset($_POST['losuj']))
  3. {
  4. /*************************************************************************/// Ilość wpisów
  5. $sql = mysql_query("SELECT COUNT( * ) FROM sudoku");
  6. $query = mysql_fetch_row($sql);
  7. $ilosc_gier = $query['0'];
  8. ?>

Mam taki fragment kodu w FF wszystko jest ok losuje się bez problem a w IE i O... nie losuje się mimo że zmienna $_POST istnieje :/ Ale jeżeli zamienie na:

1. <?php
  2. if($_POST['losuj'] == 0)
  3. {
  4. /*************************************************************************/// Ilość wpisów
  5. $sql = mysql_query("SELECT COUNT( * ) FROM sudoku");
  6. $query = mysql_fetch_row($sql);
  7. $ilosc_gier = $query['0'];
  8. ?>

Co jest nie logiczne to w IE i O... działa ale za to cąły czas w FF sie losuje. Jak sobie z tym poradzić ?
nospor
ja wiem ze ty widzisz caly skrypt i wiesz oco biega, ale my tego nie widzimy...
Jakie losuj? Masz zmienna w poscie losuj i chwala ci za to, ale skad ona sie bierze? czymze ona jest w formularzu?inputem? radio? buttonem? ciezko napisac? chcesz cy ci pomoc to pomoz i nam.

Uzywasz tez pojecia ze ci sie cos losuje lub nie. no sorki, ale kod co tu pokazales to nic nie losuje. wiec jesli piszesz do nas, to pisz tak: warunek if(isset($_POST['losuj'])) jest spelniony lub nie smile.gif
Hectic
Zmienna jest z inputa. I chodzi o to że te dwie przeglądarki nie łapią ze ona istnieje.
maryaan
w skrypcie do ktorego trafiaja dane z POST'a wpisz na poczatku
  1. <?php
  2. var_dump($_POST)
  3. ?>
jesli tam nic nie bedzie to sam cos pomieszales z kodem
Hectic
Popatrzyłem troche i problem polega na tym że te INPUTY są obrazkowe:

1. <input TYPE="image" SRC="gfx/wyczysc.png" type="reset" name="wyczysc" value="Wyczyść">

ale jeżeli zmienię ich typ na text:

1. <input TYPE="text" type="reset" name="wyczysc" value="Wyczyść">

to wszystko jest ok ohmy.gif Co zrobić z tym problemem ? smile.gif
maryaan
  1. <input type="image" src="costam.cos" name="drugieCos" value="trzecieCos">
da rade w ten sposob natomiast jak chcesz przesylac stale wartosci z formularza to je wysylaj w polach hidden, reset nie wiem jak zrobic zreszta sa to chyba najbardziej denerwujace przyciski na stronach jakie mozna spotkac (oprocz flashowych reklam :] )
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.