Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: rypane RPC
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
rzseattle
Cytat
Obsługa funkcji RPC
Funkcje zdalnego wywoływania procedur (RPC, Remote Procedure Call), które służą do przesyłania dalej wywołań funkcji aplikacji do systemu zdalnego przez sieć, mogą być używane z protokołem IPv6. Typowym zastosowaniem funkcji RPC jest administracja zdalna.

co z tym do cholery jest nie tak - jak uruchamiam neostrade czy to na win2000 czy XP wyskakuje mi blad i system sie krzaczy (czytaj nie da sie juz na nim dzialax a XP sie sam restartuje). Czy ktos ma jakis pomysl co z tym zrobic?questionmark.gif?
dragossani
Trzeba ściągnąć patch z Microsoftu. W XP można też ręcznie ustawić reakcję systemu na wywołania RPC.

http://www.eohio.net/HTML/rpc.html
kris_
a moze masz po prostu MSBLAST'a? Ten virus objawia sie czesto w niebieskiej tablicy z bledami RPC podczas korzystania z netu.
rzseattle
dzzieki za rade dragossani - heh mialem za kazdym razem 60 sekund zanim mi sie komputer restartowal i raczej sam ni moglem tego znalezc - no ale znowu okazalo sie ze na forum php mozna zawsze liczyc biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif =D>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.