Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [js] brak wysokosci w ff
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
dyktek
witam ostatnio trafiłem na taki dziwny problem w ff mam taki kodzik

1. var divVal = $(ide).value;
  2. $('tresczak').innerHTML = divVal;

pobierana jest wartość value elementu textarea i potem wkładana do kontenera i wszystko jest niby ok poza tym że czasem ładowana jest treść która zajmie wysokość 300px a czasem 200px no i np. ładuje treść na wysokość 300 px potem treść wysokości 200px no i teoretycznie tabelka powinna się dostosować do rozmiaru tekstu no ale tak się nie dzieje pod ff i w sumie nic by mnie nie dziwiło w tym gdyby nie to że jeśli w tym kodzie zrobie coś takiego
  2. alert('');
  3. $('tresczak').innerHTML = divVal;

to wysokość normalnie się ustawia tak jak powinna smile.gif trochę to dziwne dodam że w ie działa cały czas dobrfze bez względu na to czy dam tego alerta czy nie ktoś ma pomysł jak to można rozwiązać i dlaczego alert powoduje to że wysokość odczytywana jest prawidłowo
ferr
Pogmatwanie to napisales, wiec lepiej daj caly kod smile.gif
dyktek
to jest cała część kodu która upycha treść do diva na stronie
  2. $('tresczak').innerHTML = divVal;
  3. $('lewaK').style.height = 'auto';
  4. $('prawaK').style.height = 'auto';

czyli pobieramy treść z ukrytego texarea

po czym wkładamy ją do diva
  1. $('tresczak').innerHTML = divVal;
smile.gif

a reszta nie jest ważna i teraz ta treść rozpycha diva do takiej wysokości jaką zajmuje treść a div rozpycha td-ka w którym się znajduje i teraz gdy td zostanie rozepchany do 300px a potem zostanie zupdejtowana treść i będzie jej mniej np na wysokość 200px to div rozpychający td-ka powinien rozepchać go do 200px a pozostaje bez zmian czyli 300px; a co dziwne jak pisałem jeśli przez upchnięciem treści wywołam pustego alerta np. tak
  2. alert('');
  4. $('lewaK').style.height = 'auto';
  5. $('prawaK').style.height = 'auto';

to td ustawi się na odpowiednią wysokość.
ferr
Eh, najlepiej byloby dla mnie miec caly html z zagniezdzonym js, ale sprobuje tak.

Moze na poczatek sprobuj przestawic kolejnosc:

1. $('lewaK').style.height = 'auto';
  2. $('prawaK').style.height = 'auto';
dyktek
@ferr winksmiley.jpg dzięki za chęci temat można usunąć zmieniłem organizacje w tych tabelkach i działa a z tą kolejnością próbowałem już na wszystkie sposoby wcześniej i nic nie dawało
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.