Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Gra internetowa dla początkujących
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
osin
Jest taka sprawa . Otóż ja chce zrobic gre internetową w php, ajax itp. I chciałbym aby bardziej zawansowani gracze dawali podpowiedzi i rozwiązywali niektóre trudniejsze problemy młodszym i mniej zawansowanym webmasterom (gamemasterom) . Mam nadzieje że innych forumowiczów to zainteresuje.

A oto moje pierwsze pytanie... Chciałbym spytać od czego najlepiej zacząć przy tworzeniu gry ?
maryaan
najlepiej od nauczenia sie php.
kornel-php
Od pomysłu na grę, warto na samym początku wzorować się na już istniejących.

Później wpaść na to co się ma w grze dziać, jakiś scenariusz...

Później czas na jednostki, budynki pojazdy i inne tego typu rzeczy (co ma służyć do czego)

Na początku najlepiej umieścić to na kartce, przemyśleć, zebrać zespół i do roboty!

Podejrzewam, że każdy, kto wypowie się w tym temacie poda Ci inną kolejność działań, ale taki jest mój tok myślenia...

@maryaan - zakładam, że on zna już php
eS...
Cytat
@maryaan - zakładam, że on zna już php

Myślę że człowiek biorący się za grę online i traktujący to poważnie , nie zadaje tego typu pytań.

A zacząć najlepiej od pomysłu jak wyżej. Potem zespół, projekt ... itd. Ale najlepiej zastanowić się czy , mam wiedzę na ten temat, zrobie coś czego nie zrobili inni, zrobie to dobrze, itd itp.
kossa
poczytaj http://forum.php.pl/index.php?showtopic=30928

Łukasz
osin
Po pierwsze i ostatnie to ja nie zadalem tego pytania dla siebie tylko dla początkujących którzy chcą zrobić gre poniewaz jesli chce sie cos zrobic to zawsze jest to do zrobienia . Czemu utworzyłem ten temat ?

Z jednego i dla mnie waznego powodu . Mianowicie ... ja na samym początku gdy zaczynałem sie za robienie to
nie znalazlem niczego co moze mnie w to wprowadzic , pomóc.
kornel-php
Cytat
Po pierwsze i ostatnie to ja nie zadalem tego pytania dla siebie tylko dla początkujących którzy chcą zrobić gre

No to takich tematów już trochę na forum jest...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.