Witam, chcialbym o powiedzenie mi jak napisac wyszukiwarke (badz dac mi takowy skrypt), ktora szukala by w danym pliku (w moim wypadku index.php, czyli w tym w ktorym bym ja umiescil), ale tylko w funkcjach echo, nie w calym skrypcie.
Z gory dziekuje
dr_bonzo
26.01.2007, 16:39:12
Prosze uzupelnic tytul topika o odpowiedni tag ( szczegoly )
Nadal nie rozumiem w czym ma szukac, jaki maly przyklad?
in5ane
26.01.2007, 16:48:08
a co do wyszukiwarki to chodzi o to ze:
mam plik index.php
i chce aby moja wyszukiwarka wyszukiwala tresc w tym pliku, ale tylko w funkcjach echo
--- czyli jak mam echo 'cos';
i jak ktos w wyszukiwarce wpisze "cos" to mu wyszuka z tego echo
lopez86
28.01.2007, 00:22:51
Nie rozumiem za bardzo o co chodzi , może napisz bardzie skomplikowany przykład bo nie rozumiem, z tego co napisałeś to klient wyszukuje w pliku i co ztego że wyszuka cos jak np. echo jest uzaleznione od jakichś warucków i jak ma wygladać link do wyszukanej treści, czy chodzi ci tylko o wyświetlenie czy o coś więcej , sprecyzuj się bo tak to chyba nikt nie kuma o co chodzi
Balas
28.01.2007, 11:46:45
Przerzuc sie na baze (to nie gryzie), ew. dane trzymaj w plikach, bedzie o wiele prosciej wyszukiwac tresc niz po "echo"
maryaan
28.01.2007, 12:54:55
Cytat(Balas @ 28.01.2007, 11:46:45 )
ew. dane trzymaj w plikach, bedzie o wiele prosciej wyszukiwac tresc niz po "echo"
? przeciez wyszukanie "po echo" to nic inego jak pobranie wygenerowanej strony z serwera i przeszukanie jej
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.