Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pobieranie cookies z połączenia skryptu php ze stroną na innym serwerze
Forum PHP.pl > Forum > PHP
gsa
Witam was!
Mam pytanie, myśle że to może być skomplikowana sprawa i nie wiem czy php oferuje w ogóle takie możliwości.
Czy da się jakoś pobrać cookie pochodzące z utworzenia połączenia mojego skryptu php z inną stroną www (zlokalizowaną np na innym serwerze??).
Znalazłem funkcję która pobiera różne parametry połączenia z serwisem www ale cookie się nie doszukałem...

Potrzebuje połączyć się z daną stroną z poziomu php, pobrać informacje o stronie w tym najważniejsze będzie cookie,a potem przesłać użytkownikowi z poziomu mojego skryptu php kopię cookie otrzymanego z tamtego serwisu.

Będę wdzięczny za wszelkie sugestie i idee smile.gif

pozdrówka!
defrag
Jedyny sposob na dotarcie do zasobow innego serwera to WebServices
gsa
ok, juz udalo mi sie znalezc odpowiedz na moje pytanie. Jednak na oficjalnej stronie php.net jest odpowiedz na kazde pytanie winksmiley.jpg Trzeba tylko niekiedy spedzic wiecej czasu na przeczesywanie tamtych informacji.

Mozna uzyc zwyklego fsconnect i odczytac Response serwera www. W niej zawarte jest cookie, ktore trzeba wydobyc i problem z glowy smile.gif Wiecej dlubaniny na parsowaniu response serwera, ale problem rozwiazany smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.