Przesyłam poprzez forma taką oto tablicę:
Kod
Array
(
[zielony_S] => 0
[zielony_M] => 0
[zielony_L] => 0
[zielony_XL] => 0
[zielony_XXL] => 0
[czerwony_S] => 0
[czerwony_M] => 0
[czerwony_L] => 0
[czerwony_XL] => 0
[czerwony_XXL] => 5
[czarny_S] => 0
[czarny_M] => 0
[czarny_L] => 0
[czarny_XL] => 0
[czarny_XXL] => 7
[MIX_S] => 0
[MIX_M] => 0
[MIX_L] => 0
[MIX_XL] => 0
[MIX_XXL] => 3
[submit] => Dodaj do zamówienia
)
(
[zielony_S] => 0
[zielony_M] => 0
[zielony_L] => 0
[zielony_XL] => 0
[zielony_XXL] => 0
[czerwony_S] => 0
[czerwony_M] => 0
[czerwony_L] => 0
[czerwony_XL] => 0
[czerwony_XXL] => 5
[czarny_S] => 0
[czarny_M] => 0
[czarny_L] => 0
[czarny_XL] => 0
[czarny_XXL] => 7
[MIX_S] => 0
[MIX_M] => 0
[MIX_L] => 0
[MIX_XL] => 0
[MIX_XXL] => 3
[submit] => Dodaj do zamówienia
)
Za pomocą funckji:
<? function implode_with_keys($glue, $array, $valwrap='') { foreach($array AS $key => $value) { $ret[] = $key.":".$valwrap.$value.$valwrap; } } ?>
przetwarzam ją na postać:
Kod
zielony_S:0|zielony_M:0|zielony_L:0|zielony_XL:0|zielony_XXL:0|czerwony_S:0|czerwony_M:0|czerwony_L:0|czerwony_XL:0|czerwony_XXL:5|czarny_S:0|czarny_M:0|czarny_L:0|czarny_XL:0|czarny_XXL:7|MIX_S:0|MIX_M:0|MIX_L:0|MIX_XL:0|MIX_XXL:3|submit:Dodaj do zamówienia
i zapisuję w bazie danych w takiej postaci....
Wszystko jest fajnie, ale muszę teraz to znowu przerobić na tablicę w takiej samej formie jak wejściowa...
No i nie umiem sobie z tym poradzić.
Mam:
<? function Artybuty($str) { $i=0; while ($i<count($artybut)) { $wynik .= $artybut[$i].", "; $i++; } } ?>
ale zwraca mi:
Kod
Array
(
[0] => zielony_S:0, zielony_M:0, zielony_L:0, zielony_XL:0, zielony_XXL:0, czerwony_S:0, czerwony_M:0, czerwony_L:0, czerwony_XL:0, czerwony_XXL:5, czarny_S:0, czarny_M:0, czarny_L:0, czarny_XL:0, czarny_XXL:7, MIX_S:0, MIX_M:0, MIX_L:0, MIX_XL:0, MIX_XXL:3, submit:Dodaj do zamówienia,
)
(
[0] => zielony_S:0, zielony_M:0, zielony_L:0, zielony_XL:0, zielony_XXL:0, czerwony_S:0, czerwony_M:0, czerwony_L:0, czerwony_XL:0, czerwony_XXL:5, czarny_S:0, czarny_M:0, czarny_L:0, czarny_XL:0, czarny_XXL:7, MIX_S:0, MIX_M:0, MIX_L:0, MIX_XL:0, MIX_XXL:3, submit:Dodaj do zamówienia,
)
A to nie jest taka sama tablica jak moja wejściowa :/