Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Str_replace usuwa tylko kilka liter lub cyfr
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Babcia@Stefa
Witam, gdy chce usunąć np. komentarz ($comment[] = '1[N]Nick[N]Treść[N]Numer identyfikacyjny[N]data z mktime')
To usuwa mi tylko kilka liter a na końcu robi bałagan w pliku, czy może mi ktoś powiedzieć jak inaczej moge usunąć jeden wybrany rekord tablicy? (bez wpisywania w nawiasy kwadratowe rekordu)
Tak samo jest gdy chce usunąć z pliku tekstowego zbanowane IP to robi się coraz krótsze a na samym dole robią się kopie...

Dziękuję, Babcia@Stefa
pitbull82
Ja póki co nie za bardzo rozumiem co chcesz osiągnąć. Może jakiś przykład/ fragment kodu?
Babcia@Stefa
Jest problem taki że zapisuje date ( mktime() ) przy tworzeniu komentarza do wpisu razem z komentarzem, i później podczas wyświetlania komentarzy jest sprawdzane czy czas komentarza minoł (np. if($komentarz[5] < mktime()-1000) )
I jeśli już usuwa wpis to usuwa linijkę (raczej przesówa) na koniec pliku i na końcu dodaje znak ?>

Przykład przed usunięciem:
  1. <?php
  2. $comment[] = '1[N]Tutaj treść :)[N]Babcia@Stefa[N]6[N]3135325[N]4312345';
  3. $comment[] = '2[N]Tutaj inna treść :)[N]Jakiś nick[N]5[N]3135325[N]4312345';
  4. ?>

A po:
  1. <?php
  2. $comment[] = '1[N]Tutaj treść :)[N]Babcia@Stefa[N]6[N]3135325[N]4312345';
  3. $comment[] = '2[N]Tutaj inna treść :)[N]Jakiś nick[N]5[N]3135325[N]4312345';
  4. ?>aj inna treść :)[N]Jakiś nick[N]3135325[N]4312345'; ?>

Tutaj wyjaśnienie tablicy:
identyfikator artykułu, treść, nick komentującego, ocena, identyfikator komentarza, czas w formacie mktime()

Lub inaczej (nie zawsze tak samo).

Naprawde musze już używać xml'a?
Nie będzie się dało tego naprawić? sad.gif
(Skrypt pisałem sam od zera)

@edit
Poprawiłem post.

Dziękuję, Babcia@Stefa
Cienki1980
Proszę wykorzystywać odpowiednie BBCode, w innym przypadku wątek zostanie zamknięty.
Kicok
1. Pobierasz zawartość pliku
2. Usuwasz komentarz, zbanowane IP, czy co tam chcesz

3. Otwierasz plik z parametrem w a nie r+ (fopen" title="Zobacz w manualu php" target="_manual)

4. Zapisujesz do pliku zmodyfikowaną zawartość
Babcia@Stefa
Dzięki Kicok, a dlaczego z parametrem ,,w" a nie morze być ,,r+"?
Bo właśnie otwietam z parametrem ,,r+".

@edit
Już wiem winksmiley.jpg

Dziękuję, Babcia@Stefa
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.