Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [js/php] ladowanie podczas uploadu...
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bastek8989
Witam

Mam pytanko.... Znalazlem w internecie loadery strony w js... czy mozecie poweidziec mi jak zrobic, ze podczas ladowania pliku na serwer (poprzez formularz) wyswietlala sie informacja Trwa upload prosze czekac?
wojtek.zielinski
Jesli nie chcesz sie bawic z AJAXem, to najprosciej to zrobic w ten sposob:

1. <script type="text/javascript">
  2. function pokazInfo()
  3. {
  4. document.getElementById('form').style.display = 'none';
  5. document.getElementById('info').style.display = 'block';
  6. }
  7.  
  8. <div id="form">
  9. <form ...>
  10. Plik: <input type="file" name="file" /><br />
  11. <input type="submit" onclick="java script:pokazInfo();" />
  12. </form>
  13. </div>
  14. <div id="info" style="display: none;">
  15. <p>Trwa upload pliku...</p>
  16. </div>

Pisalem od reki, wiec moga byc bledy, ale ogolnie chcialem pokazac idee - przed przeladowaniem strony (podczas uploadu) zniknie formularz i pokaze sie informacja o uploadzie.
bastek8989
Super dziala, ale mam problem:

Moj formularz wykonuje nie tylko upload ale i konwertuje plik do okreslonego formatu co rowniez trwa...
Jak moglbym zrobic zeby informacja trwala do zakonczenia wykonywania wszystkich skryptow po uploadzie z formularza, czyli do zaladowania strony?

prosze pomoz, staralem sie sam ale nie wychodzi... smile.gif i dzieki
wojtek.zielinski
Cytat(bastek8989 @ 8.02.2007, 13:45:02 ) *
Moj formularz wykonuje nie tylko upload ale i konwertuje plik do okreslonego formatu co rowniez trwa...
Jak moglbym zrobic zeby informacja trwala do zakonczenia wykonywania wszystkich skryptow po uploadzie z formularza, czyli do zaladowania strony?

Tutaj juz chyba tylko AJAXem sie da to zrobic. Znajdz w Google - na pewno znajdziesz jakis tutorial.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.