Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: pytanie dotyczace wysylania poczty
Forum PHP.pl > Forum > PHP
lalas
Witajcie
mam takie male pytanko czy, skrypt wysylajacy dane z formularza na poczte moze miec cos wspolnego z tym, ze ktos dostaje emaila jako spam? moim zdaniem raczej nie... na kilku kompach u siebie wszystko dziala jest okk, a klient zali mi sie ze dostaje emaile jako spam, moze gosciu ma cos pokopane na swoim kompie :|

i jeszcze taka dziwna rzecz, z jego serwera strona wysyla po 2takiesame emaile, a z mojego 1 tak jak powinno byc, a skrypt napewno jest dobry, czym moze to byc spowodowane?

pozdrowienia
kossa
Cytat
i jeszcze taka dziwna rzecz, z jego serwera strona wysyla po 2takiesame emaile, a z mojego 1 tak jak powinno byc, a skrypt napewno jest dobry, czym moze to byc spowodowane?

albo jednak jest coś skopane albo może ktoś odświeżył stronę i form wysłał się ponownie

Cytat
skrypt wysylajacy dane z formularza na poczte moze miec cos wspolnego z tym, ze ktos dostaje emaila jako spam?

może, zależy jakie masz nagłówki w meilu, czy nagłówek od jest taki sam jak serwera skąd wychodzi poczta itd. to serwer który odbiera pocztę ma w sobie filtry i analizuje meila według różnych wzorców, sparwdza nagłówki, treść itd i wówczas ustala czy ok czy spam, o tym jest obszerny i ciekawy wątek na forum - poszukaj

Łukasz
lalas
wlasnie co ciekawe to nie odswiezajac dostaje gosciu 2 emaile :|

ok...poszukam jeszcze na forum moze dokopie sie do czegos sensownego

tak jeszcze zamieszcze ten krociutki skrypt moze ktos zauwazy cos co ja przeoczylem:

1. <?php
  2. $to = "biuro@nazwafirmy.info.pl";
  3. $subject = "Wiadomosc z podstrony kontakt";
  4.  
  5. $message = $imie."<br>";
  6. $message .= $email."<br>";
  7. $message .= $uwagi."<br>";
  8.  
  9. $headers = "MIME-Version: 1.0rn";
  10. $headers .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-2rn";
  11.  
  12. $headers .= "To: Imperium <biuro@nazwafirmy.info.pl>rn";
  13. $headers .= "From: www.nazwafirmy.info.pl rn";
  14.  
  15. mail($to, $subject, $message, $headers);
  16. ?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.