Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Notice
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Domin
Witam,

Mam problem ze stroną. Mianowicie na localhoscie wszystko działa i jest ok, ale kiedy skrypty uruchamiam na serwerze IIS + php 4, + MySQL 5 wywala mi takie komunikaty:

1. Notice: Undefined index: user_id in c:\inetpub\wwwroot\admin\option\uzytkownicy.php on line 28
  2.  
  3. Notice: Undefined index: baza in c:\inetpub\wwwroot\admin\option\uzytkownicy.php on line 32
  4.  
  5. Notice: Undefined index: dokuemnty in c:\inetpub\wwwroot\admin\option\uzytkownicy.php on line 33
  6.  
  7. Notice: Undefined index: finanse in c:\inetpub\wwwroot\admin\option\uzytkownicy.php on line 34
  8.  
  9. Notice: Undefined index: hurtownia in c:\inetpub\wwwroot\admin\option\uzytkownicy.php on line 35
  10.  
  11. Notice: Undefined index: informacje in c:\inetpub\wwwroot\admin\option\uzytkownicy.php on line 36
  12.  
  13. Notice: Undefined index: programy in c:\inetpub\wwwroot\admin\option\uzytkownicy.php on line 38
  14.  
  15. Notice: Undefined index: samouczek in c:\inetpub\wwwroot\admin\option\uzytkownicy.php on line 39
  16.  
  17. Notice: Undefined index: sprzedaz in c:\inetpub\wwwroot\admin\option\uzytkownicy.php on line 40
  18.  
  19. Notice: Undefined index: telefony in c:\inetpub\wwwroot\admin\option\uzytkownicy.php on line 41
  20.  
  21. Notice: Undefined index: uzytkownicy in c:\inetpub\wwwroot\admin\option\uzytkownicy.php on line 42
nospor
dobierasz sie do indexow tablicy, ktorych nie ma. Czemu wczesniej nie wyswietlal tego bledu? Bo pewnie miales wylaczane wyswietlanie.
Jak sie pozbyc bledu?
1) Wylaczyc wyswietlanie (bardzo zly pomysl),
2) ustawic te indexy. jak? nie wiem. kod ktory "podales" bardzo duuuzo mowi winksmiley.jpg

proszę poprawić tytuł o znacznik zgodnie z zasadami forum Przedszkole:
Temat: Tematyka i zasady panujace na forum Przedszkole
Domin
Na localhoście (Apache) wszystko działa, rekordy są dodawane i jest OK a na IIS nie.

To jest ten fragment kodu:
  1. <?php
  2. $id = $_POST['user_id'];
  3.  $active = escape_data( $_POST['active'] );
  4.  $username = escape_data( $_POST['username'] );
  5.  $password = escape_data( $_POST['password'] );
  6.  $baza = escape_data( $_POST['baza'] );
  7.  $dokumenty  = escape_data( $_POST['dokuemnty'] );
  8.  $finanse  = escape_data( $_POST['finanse'] );
  9.  $hurtownia  = escape_data( $_POST['hurtownia'] );
  10.  $informacje = escape_data( $_POST['informacje'] );
  11.  $media  = escape_data( $_POST['media'] );
  12.  $programy = escape_data( $_POST['programy'] );
  13.  $samouczek  = escape_data( $_POST['samouczek'] );
  14.  $sprzedaz = escape_data( $_POST['sprzedaz'] );
  15.  $telefony = escape_data( $_POST['telefony'] );
  16.  $uzytkownicy = escape_data( $_POST['uzytkownicy'] );
  17. ?>

Jak widać wcześniej wszystko jest ok, tylko czemu nie działa... A może coś przeoczyłem i nie powinno działać??

a jak zrobić żeby mógł przesłać na IIS puste dane w nie których komórkach.
Wykrywacz
Pozwole sobie użyć twojego wątku
Do czego służy escape_data ?
bo manual wskazuje mi na http://php.net.pl/results.php?q=escape_dat...amp;p=wholesite

A ja prawde powiedziawszy pierwszy raz to widzę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.