Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problem
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Mystery
witam otoz chcialbym napisac cos ala speedyshare.com , mam na to pare miesięcy wiec mysle ze sie uda jesli pomozecie tongue.gif

otoz mam taki skrypcik uploadu

1. <?php
  2.  
  3. $max_rozmiar = 10240000*10240000;
  4. if (is_uploaded_file($_FILES['plik']['tmp_name'])) {
  5. if ($_FILES['plik']['size'] > $max_rozmiar) {
  6. echo 'Ooopsss... sry but limit is 100MB per file!';
  7. } else {
  8. echo 'File uploaded succesfull :) Początkowa nazwa: '.$_FILES['plik']['name'];
  9. echo '<br/>';
  10. if (isset($_FILES['plik']['type'])) {
  11. echo 'Typ: '.$_FILES['plik']['type'].'<br/>';
  12. }
  13. move_uploaded_file($_FILES['plik']['tmp_name'],
  14. $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/upload/base/'.$_FILES['plik']['name']);
  15. }
  16. } else {
  17.  echo 'Ooopsss... unknown error please contact administrator';
  18. }
  19.  
  20. ?>

i tu jest kilka problemów, otoz gdy ktos wysle np. plik YO.EXE a potem ktoś znowu wysle plik o tej samej nazwie to plik sie nadpisze, wiec mysle sobie ze moze zrobic to na takiej zasadzie ze bedzie skrypt do losowej generacji liczby, i przy uploadzie pliku stworzy się np. folder 48379248729/YO.EXE dzieki czemu pliki nie będą się nadpisywać oraz beda zachowywaly swoja nazwe...

następnie chcialbym zeby przy wysylaniu pliku wyswietlal sie losowy numer, ktos musial go wpisac i dopiero wtedy plik wysylalby się na server tak jak opisalem wyzej

prosze o pomoc bo to wazne... sprawa jest taka ze kupuje 3 dyski po 500gb i zakladam internet 6MB(mam nadzieje ze to starczy na troche czasu) i bardzo potrzebuje taki skrypt lub poprostu pomozcie mi na pytania ktore zadalem
Babcia@Stefa
Spróbuj to wstawić:
  1. <?php
  2. while(true)
  3. {
  4. if(is_dir($file))
  5. $file = rand(10, 1000). '' .$file;
  6. else
  7. break;
  8. }
  9. ?>

Tylko pozmieniaj nazwy zmiennych.

@edit
Do tworzenia folderów możesz użyć mkdir" title="Zobacz w manualu php" target="_manual

Dziękuję, Babcia@Stefa
strife
Proszę wysłać do mnie PW z poprawnym tematem wątku zgodnym z regulaminem forum ( Regulamin IV.2.b ) wtedy otworze wątek, do tego czasu topic zostaje zamknięty.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.