Byłbym wdzięczny gdyby ktoś mi podał kod przykładowy aby zrobić coś takiego jak mniej więcej wypiszę poniżej.
Ponieważ interesuje mnie zapis danych podawanych przez użytkownika toteż chciałem wykorzystać (tutaj trochę namotam) niektóre niby komponenty jak ComboBox, Memo, Edit i Button (sorki ale nie pamiętam jak się to nazywa w html'u więc najlepiej określa mi się tak jak to wygląda w C++ Builder czy Delphi.
Chciałem zapisywać dane jakie zostaną wybrane lub podane przez użytkownika w pliku konfiguracyjnym ale za chiny nie wiem jak to zrobić

Potrzebowałbym przykład zapisywania i odczytywania wartości dla takich komponentów z/do pliku za co będę bardzo wdzięczny.
Wiem że teoretycznie wystarczy poszukać zapisywania i odczytywania do pliku a potem jakoś to podstawiać pod wartości dla komponentów ale jak wspomniałem dopiero zaczynam zabawę z php i nie za wiele jeszcze kumam

Nie wiem nawet jak najlepiej zapisywać do pliku - czy jak do plików INI czy linijka po linijce czy podstawiać pod zmienne np:
<?php $szer_str = 760; // szerokość strony w pixelach ?>
dlatego liczę na dobre rozwiązanie od was bo bardziej to kumacie niż ja

Nie liczę że ktoś wykona za mnie całą robotę bo nie o to mi chodzi ale byłbym wdzięczny chociaż za przykład zapisywania i odczytywania wartości dla takich komponentów z/do pliku poprzez php.
Pozdrawiam i mam nadzieję że ktoś będzie miał chwilkę wolnego czasu aby mi w czymś takim pomóc za co będę bardzo wdzięczny