Czy da się tak to zrobić :
mamy plik konfiguracyjny php ze zmiennymi np "config.php"
<?php $Szer_str = 760; $Main_title= "Moja strona - "; // tutaj dodana zostanie reszta tytulu w zaleznosci od podstrony $Artow_na_stronie = 10; ?>
I teraz ten plik includujemy na glownej stronie w pliku "index.php"
natomiast na stronie "setvalue.php" mamy taki kodzik co nam bedzie zapisywac i odczytywać wartości do pliku "config.php" pod wartości : (przesylane metoda post)
<form name="config" onsubmit="" method="post" action="?opcja=save"> <table cellpadding="0" cellspacing="0" width="100%" class="border" style="text-align: left;"> <tr> <td width="40%">Tytul glowny strony : </td> <td width="60%"><input type="text" name="Main_title" style="width: 100%;" value=<?php echo $Main_title;?> />// czy mozna jakos ta wartosc podstawic? bo nie moge cos wpisać do pola :(
</td> </tr> <tr> <td width="40%">Szerokość strony : </td> <td width="60%"><input type="text" name="Szer_str" style="width: 100%; value=<?php echo $Szer_str; ?>" />// czy mozna jakos ta wartosc podstawic? bo nie moge cos wpisać do pola :(
</td> </tr> <tr> <td width="40%">Artykułów na strone : </td> <td width="60%"><input type="text" name="Artow_na_str" style="width: 100%;" value=<?php echo $Artow_na_stronie;?> />// czy mozna jakos ta wartosc podstawic? bo nie moge cos wpisać do pola :(
</td> </tr> <tr> <td width="40%"> </td> <td width="60%"><input class="button" type="submit" value="Dodaj" /> <input class="button" type="reset" value="Od nowa" /> <tr> </table> </form>
Tutaj zapis po odczytaniu opcji=save :
<?php include("config.php"); // Z TYM WLASNIE MAM PROBLEM :( $save = "<?phpn$Szer_str=".$Szer_str.";n"; $save = $save + "$Main_title="".$Main_title."";n"; $save = $save + "$Artow_na_stronie=".$Artow_na_str.";n?>". $file = "config.php"; // komunikat w razie niepowodzenia if(!$fp) { kom("UWAGA!!!","Nie można otworzyć pliku $file w trybie do zapisu!<br />Musisz nadać mu prawa <a href="http://moj_serwis.pl/error666.php">chmod 666</a>"); exit; } ?>
No więc moje pytanie jest nastepujace :
Jak zrobić to dobrze tak aby mozna bylo zapisać do pliku taki tekst : // specjalnie bez formatowania
<?php
$Szer_str = 760;
$Main_title= "Moja strona - "; // tutaj dodana zostanie reszta tytulu w zaleznosci od podstrony
$Artow_na_stronie = 10;
?>

Będę wdzięczny za pomoc bo nie wiem jak zapisać znak dolara ($) zo pliku - nie dziala mi to a nie wiem jak to zrobić aby dobrze działało