Witam.
Mam na stronie pare wolno ładujących się bannerków, które spowalniają ładowanie całej strony.
Dla kodu bannerów jako iframe używałem document.getElementById().innerHTML na końcu kodu strony, który to w odpowiednie miejsca wstawiał mi kod bannerów.
Sprawa się skomplikowała, gdy mam banner w kodzie <javascript></javascript>.
Zrobiłem coś takiego:
document.getElementById().innerHTML('<javasc'+'ript>...</javas'+'cript>') - w ten sposób znacznik </javascript> nie jest przez przeglądarkę interpretowany jako zamykający znacznik dla całego innerHTML.
Sprawdziłem WebDeveloper-em i kod <javascript>...</javascript> pojawia sie tam gdzie powinien, w takiej formie jak powinien.
Niestety sam banner już się nie wyświetla. Wydaje mi się, że tu chodzi o to, że przeglądarka interpretuje to jako lokalny js, którego oczywiście nie otworzy.
Jednym słowem, chyba wiem w czym tkwi problem, jednak nie znalazłem podobnego przypadku ani nie mam pomysłu jak to rozwiązać.
Czy jest jakiś sposób, aby kod <javascript>...</javascript> umieścić na końcu strony, przed samym </html>, i żeby został wstawiony w odpowiednie miejsce na stronie ?
Pozdrawiam