Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Formularz poczty z załącznikiem pliku w PHP
Forum PHP.pl > Forum > PHP
puncher
Witam,

Na stronie do kontaktów z klientami stworzyłem formularz obsługi poczty (http://coovap.com.pl/form.php ). Nie wiem jak mogę dodać pole w którym klient będzie mógł dołączyć plik do wysyłanej wiadomości e-mail. Proszę o pomoc w tym temacie.

Obecnie działa to na tej zasadzie, że w pliku form.php umieściłem następujący kod formularza:
  1. <?
  2. if ($imie!="" and $wiadomosc!="")
  3. {
  4. echo ".: Dziękuję za wiadomość - Thank you for the message :.";
  5. $tresc = "nInformacja ze strony internetowej COOVAP: ".$wiadomosc;
  6. mail("dh@coovap.com.pl","zapytanie... ze strony coovap.com.pl od: ".$imie,"Adres -email nadawcy: ".$email,$tresc);
  7. }
  8. else
  9. {
  10. ?>
  11. <!-- formularz -->
  12. <form action="<? echo $PHP_SELF; ?>" method="post">
  13. Twoje imię (your name):<br><input type=text name=imie size="35"><br>
  14. Podaj swój e-mail (your e-mail):<br><input type=text name=email size ="35"><br>
  15. * Wiadomość (message):<br><textarea name=wiadomosc cols="75" rows="15"></textarea><br><br>
  16. <input type=submit name=submit value=send> <input type=reset name=reset value=clear>
  17. </form>
  18. <?
  19. }
  20. ?>

Po wypełnieniu formularza klient klika Wyślij... i zapomina o wszystkim. Poczta trafia na firmowy serwer pocztowy ISP gdzie umieszczona jest strona WWW.

Pytanie: Jak mogę do tego formularza e-mail dodać pole załącznika pliku z przyciskiem (Przeglądaj...) - w poszukiwaniu pliku do załączenia?

Proszę o POMOC. Z góry dziękuję.
Cienki1980
Zamykam
Crossposting z link
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.