Na stronie do kontaktów z klientami stworzyłem formularz obsługi poczty (http://coovap.com.pl/form.php ). Nie wiem jak mogę dodać pole w którym klient będzie mógł dołączyć plik do wysyłanej wiadomości e-mail. Proszę o pomoc w tym temacie.
Obecnie działa to na tej zasadzie, że w pliku form.php umieściłem następujący kod formularza:
<? if ($imie!="" and $wiadomosc!="") { $tresc = "nInformacja ze strony internetowej COOVAP: ".$wiadomosc; mail("dh@coovap.com.pl","zapytanie... ze strony coovap.com.pl od: ".$imie,"Adres -email nadawcy: ".$email,$tresc); } else { ?> <!-- formularz --> Twoje imię (your name):<br><input type=text name=imie size="35"><br> Podaj swój e-mail (your e-mail):<br><input type=text name=email size ="35"><br> * Wiadomość (message):<br><textarea name=wiadomosc cols="75" rows="15"></textarea><br><br> <input type=submit name=submit value=send> <input type=reset name=reset value=clear> </form> <? } ?>
Po wypełnieniu formularza klient klika Wyślij... i zapomina o wszystkim. Poczta trafia na firmowy serwer pocztowy ISP gdzie umieszczona jest strona WWW.
Pytanie: Jak mogę do tego formularza e-mail dodać pole załącznika pliku z przyciskiem (Przeglądaj...) - w poszukiwaniu pliku do załączenia?
Proszę o POMOC. Z góry dziękuję.