Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: SDI - TPSA
Forum PHP.pl > Inne > Hydepark
pagolik
Dostalem dzisjaj rachunek TP wraz z nowym REGULAMINEM korzystania z usługi SDI. Wymienie pare najwazniejszych punktow:

Dział II. Zakres i warunki świadczenia usługi SDI
& 6
6) Nie umożliwiać korzystania z Usługi innym podmiotom poza lokalem

Dział V. Opłaty
& 24
6. W przypadku, o którym mowa w & 6 pkt. 6 Klient będzie zobowiązany do uiszczenia ołlaty w wysokosci 3-krotnej opłaty abonamentowej za każde udostepnione połączenie i za każdy rozpoczety miesiac trawnia tego połączenia.

Moim zdaniem TP schodzi na psy. Kto bedzie korzystał, sam z SDI i płacił abonamen questionmark.gif To jest przesada. Wypowiadajcie sie na ten temat.
Marusz
Od zarania dziejow tpsa ma takie cos w umowie smile.gif Nie wiem co Ciebie tak zbulwersowalo.
scanner
pagolik.. ja tam nie wiem, ale mam SDi juz ze poltrora roku i taki zapis w umowie jet od zawsze. Tylko trzeba czytac takze o obowiazkach abonenta a nie tylko o prawach smile.gif
pagolik
Jak tak to sorka, starszy dostal rachunek z TP i nowy regulamin i zaznaczyl ten punkt. Nie wiedzialem ze jest w starym regulaminie nie czytalem starego ;p
GrayHat
ja tam mam cale neo na siebie tylko... smile.gif
spenalzo
Cytat
ja tam mam cale neo na siebie tylko... smile.gif
No i co z tego? Bardzo nas to wzruszylo.
pagolik
GrayHat a kogo to obchodzi czy ty masz Neostrade czy SDI czy jeszcze co innego questionmark.gif Nie pytalem sie co kto ma ...
Zepco
Akurat miałem okazję czytać regulamin dla Neo i SDI i w przypadku SDI nie było takiego punktu, bo TePsy nie przewidzieli, że tak się potoczą sprawy.
pagolik
Zepco czytales stary czy nowy regulamin dla SDI ?
kris_
Nie jestem pewien ale w starym regulaminie SDI chyba tego punktu nie bylo. Wlasnie dlatego nie chcialem przechodzic na neostrade. W tej chwili nie ma tego punktu w regulaminie DSL'a (przynajmniej na ich WWW) i prawdopodobnie bede zmienial SDI na DSL bo obnizyli ceny.
pagolik
Ja znalazlem internet z gniazdka. Kupujesz specjalny modem, kosztuje 500zl, podlaczas go do gniazdka i do kompa i juz masz neta. Bez abonamentu, transfer 6mbit/s
PMadej
Cytat
Ja znalazlem internet z gniazdka. Kupujesz specjalny modem, kosztuje 500zl, podlaczas go do gniazdka i do kompa i juz masz neta. Bez abonamentu, transfer 6mbit/s

Możesz napisać coś więcej na ten temat ... 6mbit/s bez abonamentu to troche utopijne jak dla mnie
GrayHat
Cytat

czlowieku chyba ci....

a ja widzialem twarug tylko cza kupic opakowanie a zawartosc bez abonamentu smile.gif
DeyV
Cytat
czlowieku chyba ci....  

a ja widzialem twarug tylko cza kupic opakowanie a zawartosc bez abonamentu

Pisz po polsku :/

A co do regulaminów - rzeczywiście, pierowotnie SDI nie miało zastrzeżenia, że nie wolno go dzielić. Na taki regulamin jeszcze udało mi się kiedyś załapać. (około 1,5 roku temu) Bardzo szybko jednak przekonałem się, że ten regulamin, który mam w domu i na którym jest mój podpis nie jest dokładnie taki sam, jak na stronie www. Zdziwoony zadzwoniłem do 'miłej' pani z TP, która łaskawie poinformowała mnie, że teraz regulamin jest już inny. Tyle tylko, że nie 'zmuszali' mnie do tego, by go podpisywać, więc pozostałęm przy swojej wersji, mając nadzeję, że w przypadku jakichś kontroli argument że ja podpisywałem inną umowę, wystarczy.
Insza inszość, że nie słyszałem jeszcze o przypadkach kontroli ze strony TP (ani w przypadku SDI, ani NEO) .
Tak czy inaczej po niecałym roku pojawiła sie zarówno NEO, jak i DSL. Planowałem wziąść NEO, z uwagi na cenę, jednak w jej przypadku odgrazali sie już mocniej, stąd zdecydowałem sie na DSL, z którym oficjalnie można robić co tylko sie chce.
I mam nadzieję, że to się nie zmieni
Marusz
Cytat
czlowieku chyba ci....

a ja widzialem twarug tylko cza kupic opakowanie a zawartosc bez abonamentu smile.gif

Sobota, poludnie. Czuje sie w jakims sensie wypoczety, zrelaksowany. Teoretycznie moj mozg pracuje na prawidlowych obrotach. Niestety, uwierz mi GrayHat, ni cholery zrozumialem z Twojego posta. Co gorsza, to nie pierwszy raz! Byc moze jezyk, ktorym operujesz, zwroty i porownania, nie sa dla takich maluczkich jak ja. Wiesz, za wysokie progi.

Natomiast jesli jest to czyste nabijanie sobie statystyki, to powiedz. Jesli nie, to prosilbym Ciebie, abys nauczyl sie pisac z sensem, no i - jesli to nie bedzie za duzo - staral sie uzywac polskich wyrazow. Latwiej sie to bedzie czytac. Nie mam odwagi prosic Ciebie o stosowanie prawidlowo znakow interpunkcyjnych i jakiekolwiek przywiazanie do rodzimej ortografii.

Teraz Polska! winksmiley.jpg Nie moglem sie powstrzymac.
pagolik
Prosze oto link do sklepu z tym urzadzeniem ... Przeczytajcie jak niewiezycie tongue.gif
http://www.agawa.pl/g1.asp?nrs=257
PMadej
ale co z tego, że kupisz sobie pudełko skoro twój dostawca prądu nie udostępnia internetu w technologii PLC??

Z tego co jest mi wiadomo to takie rozwiązanie działa na razie tylko w Krakowie i Warszawie w Polsce i do tego jeszcze jest w fazie testów. Więc może dlatego masz 6mbit/s za free...
spenalzo
Cytat

Z tego co ja słyszałem, to wcale nie jest tak różowo, bo ciężko osiągnąć transfer wyższy niż 350 kilobajtów/sek (czyli ok. 3mbit).
GrayHat
Cytat
...

Wystarczy włożyć wtyczkę do gniazdka i jesteś w sieci!

tam nie ma nic o internecie tylko o "sieci" czyli cos w stylu lan przez gniazdko....
spenalzo
Dokładnie - net przez PLC dostępny jest w paru dzielnicach Krakowa. A samemu możesz sobie zrobić sieć w domu - jest to wygodne gdyby nie ceny modemów.

GrayHat: widzisz? Jak chcesz to potrafisz coś mądrego napisać.
GrayHat
spen tylko dziwi mnie jak to dziala. polaryzacja i obieg pradu jest w strone gniazdka, a tworzac taka siec te uzadzanko proboje udzielic sie w druga strone... a po drugie czy to bezpieczne?? zawsze sasiad moze sie podpiac... czyli cza dawac @ll na haslo?
Kocurro
GrayHat...poczytaj o modemach kablowych - jednym kabelkiem idzie: 220V, kilkadziesiąt kanałów telewizji kablowej, i kilkadziesiąt kanałów uploiad i download do neta...i to wszystko jednym kabelkiem...transfer max. około 2mbit's lub przy wykorzystaniu drozszej technologii 200 mbit/s
pagolik
leeeeeeeeeeeee tongue.gif A ja myslalem ze to jest normalny internet... Ale by mogli napisac ze to do tworzenia tylko sieci a nie caly interent. Wyroznic to jakos ... Dzieki za wyjasnienie...
GrayHat
Cytat
leeeeeeeeeeeee tongue.gif A ja myslalem ze to jest normalny internet... Ale by mogli napisac ze to do tworzenia tylko sieci a nie caly interent. Wyroznic to jakos ... Dzieki za wyjasnienie...

na opakowaniu do chleba pisze ze jest on do jedzenia... cza czytac zanim sie cos kupi (mialem inna inicjatywe tego wyrazenia ale nie wyszla.. jak mie najdzie to poprawie smile.gif)
pagolik
GrayHat <--- To co teraz napisales bylo naprawde sluche... ;p Chyba kazdy idio** wie ze chleb sluzy do jedzenia a nie do instalowania w nim gier ;p
PMadej
@GrayHat: Może napisałbyś coś na temat a nie tylko gadki nie na temat. To świadczy tylko i wyłącznie o Twojej nieznajomości tematu ... nie wiem czy wiesz ale mówienie jest srebrem a milczenie złotem!!
spenalzo
Cytat
na opakowaniu do chleba pisze ze jest on do jedzenia... cza czytac zanim sie cos kupi (mialem inna inicjatywe tego wyrazenia ale nie wyszla.. jak mie najdzie to poprawie smile.gif)

Na opakowaniu mózgu też nie pisze, że się go używa. A że ty o tym nie wiesz... cóż.

Muszę napisać, że twoje zachowanie jest naprawdę irytujace. Masz stałe łącze, czas też masz, więc siedzisz na forum i się popisujesz przed koleżkami jaki to jesteś pomocny i inteligentny. Powiedz mi, ile razy się twoi koledzy śmiali z tobą z tego co napisałeś wyżej?

Tak samo przypisywanie sobie napisania przeglądarki Avant Browser świadczy tylko i wyłącznie o lamerstwie...
GrayHat
ok juz spox luzix...
rzseattle
Cytat
ok juz spox luzix...

moze jestem zlosliwy ale ile razy w twoich wypowiedziach pojawil sie skrypt (kod, funkcja, cos co dziala) lub cos co jest na temat?questionmark.gif?
Anarion
Mam pytanie: Znacie jakis sensowny, staly dostep do internetu, ktory bylby dostepny na "zadupiu"? Akurat mieszkam w takim miejscu gdzie o szybkim i stalym necie moge sobie marzyc, ale moze jest cos takiego??
pagolik
NIe wiem gdzie mieszkasz ale moge podpowiedziec jakie znam lacza ;P
-Modem,
-Sdi,
-Neostrada,
-DSL,
-Chello,
-ISDN,
-polpakt
Moze ktores z tych jest u Ciebie dostepne
kris_
mylisz nazwy urzadzen, protokoly i nazwy usług dostawców internetowych
moze zdecyduj sie o czym piszesz.
GrayHat
Cytat
NIe wiem gdzie mieszkasz ale moge podpowiedziec jakie znam lacza ;P
-Modem,
-Sdi,
-Neostrada,
-DSL,
-Chello,
-ISDN,
-polpakt  
Moze ktores z tych jest u Ciebie dostepne

Modem - lacze wasko pasmowe
neostrada - lacze szerokopasmowe
dsl,chello - -||-
sdi - HIS

chyba tak to powinno byc??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.