Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: zapamiętanie URL, logowanie i powrót do URL
Forum PHP.pl > Forum > PHP
paweln
Witam
Chodzi mi o to jak zrobić coś takiego, że ktoś klika w link ale strona, na którą on kieruje wymaga logowania, potem wyświetlony jest jest formularz do logowania i powrót na url, który był wcześniej. Czyli chodzi o zapamiętanie adresu z wartościami np.: /index.php?action=show&id=21, potem logowanie i przekierowanie spowrotem na zapamietany adres.
misiek172
czyżbyś chciał się gdzieś włamać? ;>
paweln
Włamać nie, poprostu może się nie jasno wyraziłem. Uzytkownik przebywa na mojej stronie i klika na link np: do sklepu, wtedy pojawia mu się formularz logowania / rejestracji, loguję się i wraca do sklepu. Mechanizm musi być uniwersalny bo to nie tylko sklep ma być ale i inne podstrony. Ot całe moje myślenie a nie od razu włamać się tongue.gif
PiratNowegoPokolenia
no to zapisz sobie adres wywołania ( jest zapisany gdzieś w $_SERVER , dokładnie gdzie to nie pamiętam ) w session ...
potem po logowaniu sprawdź czy jest ta wartość zapisana w session i zrób przekierowanie za pomocą header();

no i co za problem :?:
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.