Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: php w pliku tpl
Forum PHP.pl > Forum > PHP
bambolo
Witam :smile.gif mam pewny problem sad.gif chciałbym na moim forum zrobic system oceniania wątków i w zwiazku z tym musze przylepic fragment kodu do pliku tpl a dokładnie ten

1. <? require_once("rate.php"); ?> 
  2. <? echo rate("5starsdemo");?>

Za hiny nie wyswietla mi nic natomiast jak ten kawałeg wlepie do pliku o rozszezeniu php wszystko smiga OK

Moze kto wie jak to zrobic aby wyswietlało mi takze w pliku tpl

Pozdrawiam
PiratNowegoPokolenia
hmmm ... zależy jaki masz silnik templatków ...
jeżeli nie jesteś wymagający to użyj tego:
http://www.planet-source-code.com/vb/scrip...33&lngWId=8
bambolo
Nie wiele mi ten link dał ten kawałek kodu musze wlepic do skryptu phpbb2 z skinami w pliku z rozszezeniem tpl sad.gif
PiratNowegoPokolenia
acha ... smile.gif a to już bardziej skomplikowane
Cytat
Za hiny nie wyswietla mi nic natomiast jak ten kawałeg wlepie do pliku o rozszezeniu php wszystko smiga OK

pliki tpl nie są wykonywane ... po za tym phpbb wczytuje templatke jako tekst i go nie wyświetla

poszukaj na forach phpbb2... może gdzieś umieścili jakąś modyfikacje

chyba że wolisz to sam zrobić to się pobaw w templates ...
nie wiem jak tam to wygląda ale być może ci się uda
zamiast echo będziesz musiał po prostu dać eval żeby ci się kod wykonał a nie tylko wyświetlił ...
pawkow
jeżeli chcesz w tpl umieścić PHP, a potem kod wykonać, to parsując szablon wykonaj w eval kod zawarty pomiędzy <?php a ?>
bambolo
A jak by miał ten kod wyglądac bo nie za wiele wiem z php smile.gif wiem tyle ile potrzebuje smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.