mam problem, gdyz chcialem napisac skrypt w PHP, ktory by mi wyszukiwal ksiazke i sprawdzal czy jest dostepna (mozna ja wypozyczyc), ale strona ktora wyzej podalem nie laduje sie do konca (niby wszystko sie laduje, ale wyglada mi na brak znacznika konca pliku czy cos takiego). Ladnie to widac na operce, gdzie jest wskaznik ladowania pliku, nie znika.
Uzywam curl'a do pobrania tej strony, ale wiesza mi on skrypt, gdyz strona nieskonczenie dlugo sie laduje.
Napisalem do admina i dostalem odpowiedz ze firma dostarcza im to oprogramowanie i nic z tym nie moga zrobic.
Teraz sie zastanawiam czy curl ma moze opcje, zeby wczytac powiedzmy pierwsze 1000 bajtow (bo potrzebuje dorwac tylko ticketa ktory jest w formularzu) i zeby zamknal polaczenie, zeby nie czekal do konca.
Da sie tak zrobic ? jesli tak to jak ?
prosze o odpowiedzi
Aktualnie kod, ktory probuje wpuscic jest ponizej, niestety skrypt ten wykonuje sie nieskonczenie dlugo i cokolwiek dalej chce wyswietlic czy przetworzyc to on caly czas stoi na curl_exec().
<?php $ch = curl_init(); curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER,1); curl_setopt($ch, CURLOPT_COOKIEJAR, $plik); curl_setopt ($ch, CURLOPT_FOLLOWLOCATION, 1); curl_setopt($ch, CURLOPT_CONNECTTIMEOUT, 3); curl_setopt ($ch, CURLOPT_HEADER, 1); curl_setopt($ch, CURLOPT_URL,"http://webpac.biblioteki.lodz.pl/bgplpl/wgbroker.exe?new+-access+top"); ?>