gdzie w innej tablicy definiuj order a i nazwe o tym samym id co $src["order"][] mam jeszcze w innej,
w praktyce sluzy mi to do zdefiniowania wystepownia kolejnosci i podmiany nazw a wyglada ta
<?php $src["string_en"][]= 'Datasheet'; $src["src"][]= 'icon_manual.gif'; $src["order"][] ='0'; $src["string_pl"][]= 'Karta katalogowa'; $src["string_en"][]= 'Manual'; $src["src"][]= 'icon_manual.gif'; $src["order"][] ='1'; $src["string_pl"][]= 'Dokumentacja'; $src["string_en"][]= 'PIN Assignment'; $src["src"][]= 'icon_pin.gif'; $src["order"][] ='2'; $src["string_pl"][]= 'Opis złącza'; $src["string_en"][]= 'Software'; $src["src"][]= 'icon_software.gif'; $src["order"][] ='3'; $src["string_pl"][]= 'Oprogramowanie'; $src["string_en"][]= 'Faq'; $src["src"][]= 'icon_faq.gif'; $src["order"][] ='4'; $src["string_pl"][]= 'Faq'; $src["string_en"][]= 'CE Certification'; $src["src"][]= 'icon_ce.gif'; $src["order"][] ='5'; $src["string_pl"][]= 'Certyfikat CE'; $src["string_en"][]= 'FCC Certification'; $src["src"][]= 'icon_fcc.gif'; $src["order"][] ='6'; $src["string_pl"][]= 'Certyfikat FCC'; ?>
a dalej przeszukuje i zamieniam za pomocą pętli
<?php for($iii='0';$iii<=($pl_count-2); $iii++ ){ if($ikonki["name_pl"][$iii]!=''){ $ikonki["src"][$iii] = $src["src"][2]; // ikonka domysla - pytajniik //podmiana wartosci z src for($iii3='0';$iii3<=($pl_count-1); $iii3++ ){ if( ($ikonki["name_pl"][$iii]==$src["string_en"][$iii3]) || ($ikonki["name_pl"][$iii]==$src["string_pl"][$iii3])) { $ikonki["name_pl"][$iii] = $src["string_pl"][$iii3]; //nazwy angielskie - na polskie $ikonki["src"][$iii] = $src["src"][$iii3]; //nazwy angielskie - na polskie } } ?>
Brakuje mi tylko sortowania, ktoz wspomoze dobra radą, podpowiedzią ?