Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: IPB converter
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Skrypty forum
koskitos
Ostatnio zepsuła mi się baza w IPB v2.2.2 podczas konwersji ze starszej wersji. Nie zrobiłem kopii i mam problem.
Otóż style z v2.2.2 nie działają (wszystkie) - błąd krytyczny, a z v2.1.7 działają (ale nie wszystko jest OK, bo to do starszej wersji).
Pliki wgrywałem nowe i nic to nie dało. To błąd bazy.

Myślałem o jakimś skrypcie sprawdzający strukturę bazy, ale nie wiem nawet czy taki istnieje.

Pomyślałem, aby przekonwertować bazę do vBulletin, a potem z vBulletin do IPB.

Macie może takie skrypty, albo wiecie skąd je ściągnąć?
kwiateusz
do konwersji na vB potrzebowałbyś licencje na tenże skrypt... próbowałeś wszelkich rebuildów bazy? oraz zwrócić sie do IPSU bo skoro masz 2.2 to i licencje zapewne też :]
koskitos
rebuiltów bazy? tzn?

licencje załóżmy, że mam tongue.gif, ale do supportu nie mogę się zwrócić tongue.gif
kwiateusz
sa w acp porozrzucane, podczas konwersji nie miałeś zadnych błędów? bo w 2.2 pokazuje sie na koniec czy wszystkie tabele sa ok, a błąd jak brzmi w nowych skinach?
koskitos
Wszystko przebiegło OK - instalacja i konwersja.

Cytat(Błąd)
IPB WARNING [2] ipsclass::load_template_from_php(.../cache/skin_cache/cacheid_13/skin_global.php) [function.load-template-from-php]: failed to open stream: No such file or directory (Line: 2116 of \sources\ipsclass.php)

Pousuwałem wszystkie style oprócz jednego (z v2.1.7) i dodałem nowy. Jak widać wyskakuje błąd z skinu o id 13. Gdzie ja wogóle nie mam skinu o takim ID.
Najwidoczniej to jakieś pozostałości po starym skinie.

Ale nie wiem jak to naprawić... :/
kwiateusz
wrzucić taki skin :] utwórz ww katalog a potem wrzuc pliki od dowolnego skina z tym ze kazdy musisz otworzyć i na początku jest skin_cos_id i id zmieniasz na 13 powinno zatrybić
koskitos
Próbowałem tak już wcześniej i dostaję:
Cytat(Błąd)
Fatal error: Class 'skin_global_13' not found in D:\Serwer\Pliki\_IPB_v221\sources\ipsclass.php on line 2119
kwiateusz
id na pewno zmieniałeś na odp? a może to po prostu wina źle znullowanego skryptu :]
koskitos
Ja nie szukam rozwiązania aby naprawić bazę, bo to zbyt skomplikowane, bo to nie jedyny bład.

Che poprostu ten converter.

Ma ktoś?
kwiateusz
konwerter do vB? kup licencje a dostaniesz odpowiedni :] z vB do IPB juz na stronie ipsu jest za free
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.