Cytat(Mary$ @ 7.04.2007, 13:39:02 )

hmmm, jak sprawdzić IP i cookie (po wejściu dostaje na dzień dobry ciacho "PHPSESSID") wiem, ale reszta...

a reszte... zobacz print_r($_SERVER);
No to ma Pan kłopot. Zakładam, że ankieta po logowaniu nie wchodzi w grę ;) Teoretycznie żeby plik zapisać na dysk raczej trzeba by jakiś applet javy zrobić i na dodatek podpisany. Jeśli już się posuwać do appletu javy to równie dobrze można odczytać MAC jego karty.
Być może, jeśli gość wchodzi przez IE i nie zablokował ActiveX, to być może udało by się coś wykombinować znaczy się któryś obiekt ActiveX utworzyć w JavaScripcie i coś poprzez taki obiekt. Teraz mi nic sensownego nie przychodzi do głowy który ze standardowych w windzie ActiveX mógłby się przydać.
Im lepsza jest ta złośliwa osoba, tym trudniej będzie temu zaradzić, jak się trafi na odpowiednią osobę to nic się nie da zrobić.
Już mam pewną myśl, ale nie będę pisał bo gra nie warta świeczki a sposób dość trudny technicznie. Tylko wspomnę że chodzi o IE który udostępnia kupę interfejsów i jeden z nich o ile pamiętam zawierał metody do zapisu na dysk. Gra nie warta świeczki zwłaszcza, że tylko strona na tym ucierpi, bo to już podchodzi pod działanie wirusów.