Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [js] gwiazdki w polu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bne
Czy istnieje jakaś funkcja ukrywająca tekst wpisywany w pole w gwiazdkach bez type=password :] ?
Chodzi mi o to że jak wchodze na stronę to w polu jest wpisany normalny tekst, jeśli ja coś do niego wpisuje tekst ukrywa sie pod gwiazdkami, jakieś pomysły ?
Cienki1980
Gotowej funkcji to chyba nie ma. Ale można napisać funkcję działającą na onKeyUp() i zamieniającą wpisywany tekst na gwiazdki
Zeman
Cytat(Cienki1980 @ 8.04.2007, 15:30:02 ) *
Gotowej funkcji to chyba nie ma. Ale można napisać funkcję działającą na onKeyUp() i zamieniającą wpisywany tekst na gwiazdki

Text jeszcze można zmieniać poprzez wklejenie poprzez myszkę. onKeyUp samo to mało, nie mam też pomysłu co podać żeby obsłużyć na wklejanie. IE ma onPaste a FF i Opera ?
Pozostaje jeszcze przeciąganie tekstu że zaznaczam fragment i go przeciągam w takim inpucie.
Cienki1980
Cytat(Zeman @ 8.04.2007, 22:16:34 ) *
Text jeszcze można zmieniać poprzez wklejenie poprzez myszkę. onKeyUp samo to mało, nie mam też pomysłu co podać żeby obsłużyć na wklejanie. IE ma onPaste a FF i Opera ?
Pozostaje jeszcze przeciąganie tekstu że zaznaczam fragment i go przeciągam w takim inpucie.

A może onChange by wystarczyło questionmark.gif Ja nigdy nie korzystałem, bo jakoś nie lubię tego rozwiązania przy polu typu TEXT.
Zeman
Cytat(Cienki1980 @ 8.04.2007, 22:28:22 ) *
A może onChange by wystarczyło questionmark.gif Ja nigdy nie korzystałem, bo jakoś nie lubię tego rozwiązania przy polu typu TEXT.

onChange jest wywoływane gdy kontrolka traci focus, a można się domyślać, że gwiazdki mają się pojawiać odrazy.

Teoretycznie, ale jak dla mnie bardzo brzydko, można co malutki odstęp czasu wywoływać podmianę, np co 20ms.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.