Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] adres strony po przekierowaniu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Balon
Czy jest mozliwosc pobrania adresu strony, na ktora skrypt przekierowuje za pomoca header" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual ?
mike
LOL
Jakąś nieścisłość tu widzę.

Chcesz znać adres strony na którą nastąpiło przekierowanie zanim to nastąpiło? (brzmi głupio, ale chyba to chcesz zrobić)
Czy chcesz znać adres strony na którą przekierowało, po przekierowaniu ale nadal w skrypcie, który przekierował?

Napisz jaśniej.
Balon
Ja też ją widzę. Klient mi mówi, że to możliwe, więc ja się zastanawiam smile.gif

Skrypt na serwerze nr 1 przekierowuje mi na stronę na serwerze nr 2. Chcę znać adres strony na serwerze nr 2.
mike
Cytat(Balon @ 12.04.2007, 20:33:15 ) *
Skrypt na serwerze nr 1 przekierowuje mi na stronę na serwerze nr 2. Chcę znać adres strony na serwerze nr 2.
No ale w którym momencie chesz mieć tą wiedzę?

Możliwe jest tak:
  1. <?php
  2.  
  3. $location = 'http://domain.com'; // tutaj to można i wiedzieć biggrin.gif
  4. header('Location: ' . $location);
  5.  
  6. ?>

Powiedz klientowi że dlatego jest klientem. Bo się nie zna. Ty się znasz i mu powiedz, że się nie da.
Krótka piłka.
Balon
Dobra to inaczej. Są 3 serwery X, Y, Z.

X - strona - nie moja - na której jest przekierowanie w header
Y - strona - nie moja - do której kieruje przekierowanie header z strony X
Z - strona - moja - z poziomu której chce sprawdzic do jakiej strony przekierowuje strona X smile.gif

Ale jak mówisz, to jest niewykonalne winksmiley.jpg
mike
Cytat(Balon @ 12.04.2007, 20:48:41 ) *
Dobra to inaczej. (...)
Ok, tu można by jeszcze coś pokombinować.
Wchodzisz na stronę X za pomocą sesji cURL, tam Cię przeniesie a Ty potem sprawdzasz gdzie jesteś.
W ten sposób może sie udać o ile jest możliwość sprawdzenia tego dzięki cURL.
Musisz pokombinować bo nie robiłem czegoś takiego nigdy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.