altruista
13.04.2007, 09:33:59
Jakis czas temu na forum byla ciekawa dyskusja o taniej tandecie na allegro, i ze klient nie rozumie czym rozni sie dedykowany dla niego cms od "gotowca" itp itd...
A ja chcialbym zapytac o argumenty jakis mozna uzyc w rozmowie z klientem i proba wytlumaczenia ze to co my mu zrobimy specjalnie (jakby nie patrzec za spora kase) bedzie lepsze niz taka joomla czy inny gotowy ozdobiony cms?
Gemini
13.04.2007, 09:55:52
Najpierw sam odpowiedz sobie na pytanie czy faktycznie będzie lepsze. Bo to, że coś jest pisane pod klienta nie oznacza, że będzie lepsze. Jeżeli odpowiesz sobie sam na to pytanie to już masz argumenty dla klienta.
Sam kiedyś pracowałem w firmie niemieckiej gdzie nieco przestawiło mi się moje myślenie. Tam nie pisalismy własnych systemów, jedynie wdrażaliśmy i w miarę potrzeb przerabialiśmy. Żaden system małej firmy nie mógł równać się z eZ Publish, Joomlą i innymi open sourcowymi projektami. Dlatego wygrywaliśmy konkursy w firmach. Nam zabierało mniej czasu wdrożenie takiego systemu, klient miał to co chciał i wszyscy byli zadowleni.
Nawet teraz proponuję swoim klientom gotowe rozwiązania z wdrożeniem konkretnie pod jego firmę. W tym kierunku idzie cały świat...