Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [adodb] sesje w bazie
Forum PHP.pl > Forum > PHP
scanner
Odpaliłem dzisiaj obsługę sesji w bazie korzystając z adodb-session.php.
Niestety wyskakuje mi
Cytat
Session Replace: You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '(sesskey,expiry,data) VALUES ('4t3uj0kmnfeod56pigrohlv492',1066
Jakieś sugestie?
HaRy
hmm ...

moze zmienna opisujaca nazwe tabeli w adodb-session.php jest pusta?
scanner
dokaldnie.. ehh... caly dzien kodowania i pokrecilem kolejnosc linijek smile.gif
HaRy
life smile.gif
Bora
widze że panowie sie bawią sesjami w bazie i w wiązku z tym mam pytanie.
Czy AdoDB poprzez adodb-session.php obsługuje poprawnie sesje z wyłączonymi cissteczkami questionmark.gif?
KirkoR
A ja mam inne pytanie odnośnie sesji. Wszystko działa cacy oprócz jednego. W bazie z sesjami pozostają stare sesje. Od trzech tygodni nie usunęło mi starych wpisów. Dlaczego? One są przetrzymywane wiecznie? Czy może trzeba to gdzieś skonfiguować?
Kinool
a funkcje do gc w session_set_save_handler podales ?

przyklad z manuala:
[php:1:29799af111]<?

function sessao_gc( $aMaxLifeTime )
{
$query = "DELETE FROM sessions WHERE UNIX_TIMESTAMP(NOW()) - UNIX_TIMESTAMP(LastUpdated) > $aMaxLifeTime";
mysql_query($query);
return True;
}

?>[/php:1:29799af111]

to ona jest odopowiedzialna za czyszczenie starych sesji
KirkoR
A gdzie mam ten kod umieścić i kiedy wywoływać funkcję? Na końcu skryptu?
scanner
na początku - tam gdzie się na pewno wykona. Np. Zaraz za zainicjowaniem handlera sesji.
KirkoR
Chcę aby sesja była aktywna przez cały czas kiedy okno przeglądarki jest włączone. Aktualnie mam coś takiego: adodb_sess_gc(1); i niekiedy sesja wygasa po dłuższej nie-aktywności. Jak to zmienić?
ambrozy
przylaczam sie do prosby kirkora, moge by ktos powiedzial jak to zrobic?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.