Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Skryp do obslugi galeri w PHP
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania
soboc
Szanowni phpowicze.
Jezeli ktos potrzeboje skrypt do obslugi galeri w php wraz z gotowym skryptem do umieszczenia na stronie to z wielko checia moge takie cos udostempnic.

Napisalem go na zlecenie i jak narazie swietnie dziala
Nosi nazwe Galeon :
umozliwia dodawanie nowych galeri i zdjec
mozliwosc wysylania plikow bezposrednio na serwer
obsluga miniatur o standardzie 150x100 w przypadku zdjecia w orientacji poziomej jezeli zdjecie bedzie w orientacji pionowej miniatura 150x100 zostanie zamieniona na 85x100.
dodatkowo kasowanie i edycja zdjec i galeri , kolejnosc wyswietlania(ustawienia).
mozliwosc dodawania podpisow pod zdjecia .
obsluga do 5 jezykow (podpisy pod zdjeciami) stand Polski ,Ang, Ruski ,Niem , Szwaj.

To tyle i tak kazdy kto go dostanie sam zobaczy.

Moj e-mail: soboc@o2.pl i soboc@polbox.com

pozdrowienia
soboc
To jeszcze raz ja oto najnowsze wieści jakby ktoś był jeszcze zainteresowany skryptem::

- Wymaga MySQLa
- Najnowsza wersja wymaga biblioteki GD działającej w php ale dzieki temu mozna stosowac miniatury i orginały o dowolnej wielkości. (Jezeli jednak tego nie potrzebujesz mozesz to wywalic ze skryptu.

pozdrawiam
soboc
Osoby które dostały galeona informuje ze w pliku fotos_step2.php jest blad
nalezy pozamieniac string :

mysql_select_db ("$DB"") or die (" Nie można uzyskać poł±czenia z baz± danych");

na

mysql_select_db ("$DB") or die (" Nie można uzyskać poł±czenia z baz± danych");

mysle ze wiekszosc juz rozwiazala ten problem. ale robie to dla tych ktorzy nie maja
za duzo pojecia o php
soboc
Zeby wyswietlaly sie orginaly zdjec nalezy dodac ta funkce do pliku galeria.php

Kod
<script language="JavaScript">

<!--

function gPop(id,xp,yp,ax,bx)

{

if((yp>=600) | (xp>=800) ){

galPopup=window.open('galeria_pop.php?g_id='+id+'&yql='+yp+'&xql='+xp,'galpop','toolbar=0,location=0,directories=0,status=0,menubar=0,scrollbars=1,resizable=0,w
dth=='+ax+',height=='+bx+'');

}

else {

galPopup=window.open('galeria_pop.php?g_id='+id+'&yql='+yp+'&xql='+xp,'galpop','toolbar=0,location=0,directories=0,status=0,menubar=0,scrollbars=0,resizable=0,w
dth=='+ax+',height=='+bx+'');

}

}

//-->

</script>

wassago
fajnie ze soboc jest chenty do "dawania" swojego sktypu - jestem na tak ale te posty to przesada... soboc mogles edytowac pierwszy i tam dodac reszte :?

UPDATE:
wlasnie tak jak teraz zrobilem bo przypomnialo mi sie ze mialem zapytac ciebie skad moge ta twoja galerie sciagnac?
michaloo
Cytat
....
obsluga do 5 jezykow (podpisy pod zdjeciami) stand Polski ,Ang, Ruski ,Niem , Szwaj.
....

ten ostatni to jaki? bo jedyne co mi pasuje to szwajcarski a przeciez takiego nie ma ...moze to literowka i mialo byc szwedzki?
wassago
Cytat
Cytat

....
....

ten ostatni to jaki? bo jedyne co mi pasuje to szwajcarski a przeciez takiego nie ma ...moze to literowka i mialo byc szwedzki?

ROTFL!!!
soboc
Co do jezyka to jest tam blad.
Kurka ten skrypt juz nie jest dostepny od chyba grudnia zeszlego roku. Bylem tu pare razy aby zaktualizowac informacje ale nie dzialalo forum nie moglem nic dodac wiec to poprostu zlalem. Co do skryptu nie mam mozliwosc aby go udostepnic i kontrolowac jego wykorzystanie. Zdazylo sie ze pare osob wykorzystalo go w celu ktorego nie przewidywalem wiec zrezygnowalem z udostepnienia.
scanner
Myślę, że na tym wątek zamkniemy.
Skryptu nie ma, zatem nie ma o czym dyskutować.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.