Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]cron nie działą - moze coś innego?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kroghot
witam mam taki problem, musze odświezac plik its.php co 5 sekund ale nikt na ten plik ni bedzie wchodził a w tym pliku znajduje sie skrypt co wysyła informacje na emeil.

rozumiem że to:
  1. <?php
  2. echo "<head><meta http-equiv=Refresh content=5></head>";
  3. ?>

odswieza strone co 5 secund ale jak jest w mojej przegladarce.

A jak zrobic zebym nie musiał odpalać w przegladarce??

odpada cron - bo nie ma takiej mozliwości

proszę o pomoc?
styx
Jeżeli masz dostęp do serwera sprubuj odpalić jakiś skrypt w shellu.
mls
Będzie OT, ale co to jest secunda? Po jakiemu to?
webdice
Trudno będzie odświeżać plik co 5 sekund, nawet przez crona. Widziałem w sieci portal który cyklicznie uruchamiał skrypty, ale był płatny. Możesz poprosić kogoś ze znajomych, kto posiada serwer z cronem, aby wrzucił regułkę uruchamiającą Twój skrypt co dany okres czasu.

Cytat(mls @ 20.04.2007, 01:20:37 ) *

To sie na przyszłość powstrzymaj jeśli nie wnosisz nic do tematu. Za takie bezsensowne nabijanie postów rozdawał bym warny.

EDIT: czemu się czepiacie o takie detale? Przeszkadza wam to tak strasznie? Tak jak ja bym się Ciebie @maryaan czepiał co to znaczy 'sekud'.
maryaan
co robi skrypt ktory chcesz wykonywac co 5 sekud (o przepraszam, secund)? nie da sie tego zrobic jednorazowo gdy ktos wchodzi na strone? (oczywiscie po obliczeniu roznicy czasow i obliczenia ile "razy" skrypt powinien zostac wykonany)

Cytat(mls @ 20.04.2007, 01:20:37 ) *
eee nie wiesz? po polscu
kroghot
no a jeśli nie mozna odpalać skryptu co 5 se[k]und, to moze mozna by było opdalic skrypt co 35 minut??
pytanie jest tylko w jaki sposób to zrobic. Mam dostęp do serwera za pośrednictwem WC przez ftp, serwer mojadomena.nazwa.pl

ps. no sory wale wy nigdy błędów nie popełniacie - bardzo śmieszne
Amorph
Do błędów zaliczyłbym literówkę, błąd ortograficzny, a nie pseudo-angielskie słowotwórstwo. Znajomość języków chwali się, ale póki co obowiązującym jest JĘZYK POLSKI.

A co do tematu... na płatnych serwerach na 99% jest cykliczne odpalanie skryptów... więc poczytaj w pomocy, albo skontaktuj się z administratorem... smile.gif

Pozdrawiam.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.