Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wysrodkowoanie elementow blokowych
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > CSS
kondorekk
Witam, czy zna ktos z was sposob na wysrodkowanie elementow np linkow lub obrazkow, ktorym nadana zostala wartosc display:block oraz float:left??

kombinuje i kombinuje, ale za nic w swiecie nie udaje mi sie tego wycentrowac, zawsze jest lekki "przechyl " na lewo

Pozdrawiam
kondor
skowron-line
niejestem pewien ale wydaje mi sie ze chodzi tobie o margin:auto dla elementu ktory chesz wysrodkowac
gekon
Nie no, panowie: albo float albo wycentrowanie. Polecam też http://riddle.jogger.pl/2006/04/19/wszystk...trowaniu-w-css/
kondorekk
czizas Gekon

wiem jak sie centruje w "normalnych" przypadkach, i te swoje linki zachowaj dla siebie
pytalem sie czy zna ktos sposob akurat na powyzszy problem.

wezmy np: cos takiego link ma byc wyswietlony w postaci "bloku" czyli np text i np szary background, a calosc tworzy jeden link. Kapiszi

I tak ma byc wyswietlonych kilka linkow w jednej lini plus wycentrowanie.
Zadne marginy auto i teksty:) aligny nie pomagaja

---
Szacunku trochę!
~gekon stara się pomóc (pomijam że ma rację a Ty się mylisz) ale jeśli Ci nic nie daje
Jego rozwiązanie to to napisz po ludzku i kulturalnie.
Jak będziesz miał takie podejście to gwarantuje że wtedy Ty swoje pytania będziesz mógł zadać tylko sobie.
~mike_mech
gekon
No to ja Ci mówię: albo float albo wycentrowanie. Możesz co najwyżej związać w kupę te linki (najlepiej listą, chodź jak się uprzesz może być div) i wycentrować ten cały "worek".
kondorekk
myslalem o liscie, ale oczywiscie jej nie wyprobowalem.
Dzeki Gekon

A powyzszy post wcalenie nie mial byc atakiem na osobe ~gekona, fakt moze troche to "agresywnie "zabrzmialo"za co przepraszam, jesli to kogos urazilo.

Pozdro
Kondor
frickle
a czemu nie wsadzisz tego badziewia w diva, który będzie miał ustawione width:auto i margin:auto. Powinno się wyświetlić na środku...

EDIT: sorry, nie działa. Ale jakiś sposób na pewno się znajdzie...
gekon
To jeszcze na zakończenie powiem, że nie jest łatwo mnie urazić (chyba, że jestem niewyspany) smile.gif Ale to nie ja jestem tu szeryfem smile.gif
shpyo
takie dylematy rozwiązuję dodatkowym elementem, któremu ustawiam określoną szerokość i margin: auto;
To działa gdy to coś w środku tego div'a jest "sztywne"
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.