kondorekk
25.04.2007, 16:36:37
Witam, czy zna ktos z was sposob na wysrodkowanie elementow np linkow lub obrazkow, ktorym nadana zostala wartosc display:block oraz float:left??
kombinuje i kombinuje, ale za nic w swiecie nie udaje mi sie tego wycentrowac, zawsze jest lekki "przechyl " na lewo
Pozdrawiam
kondor
skowron-line
25.04.2007, 16:55:49
niejestem pewien ale wydaje mi sie ze chodzi tobie o margin:auto dla elementu ktory chesz wysrodkowac
gekon
25.04.2007, 18:04:12
Nie no, panowie: albo float albo wycentrowanie. Polecam też
http://riddle.jogger.pl/2006/04/19/wszystk...trowaniu-w-css/
kondorekk
26.04.2007, 01:08:50
czizas Gekon
wiem jak sie centruje w "normalnych" przypadkach, i te swoje linki zachowaj dla siebie
pytalem sie czy zna ktos sposob akurat na powyzszy problem.
wezmy np: cos takiego link ma byc wyswietlony w postaci "bloku" czyli np text i np szary background, a calosc tworzy jeden link. Kapiszi
I tak ma byc wyswietlonych kilka linkow w jednej lini plus wycentrowanie.
Zadne marginy auto i teksty:) aligny nie pomagaja
---
Szacunku trochę!
~gekon stara się pomóc (pomijam że ma rację a Ty się mylisz) ale jeśli Ci nic nie daje
Jego rozwiązanie to to napisz po ludzku i kulturalnie.
Jak będziesz miał takie podejście to gwarantuje że wtedy Ty swoje pytania będziesz mógł zadać tylko sobie.
~mike_mech
gekon
26.04.2007, 07:23:54
No to ja Ci mówię: albo float albo wycentrowanie. Możesz co najwyżej związać w kupę te linki (najlepiej listą, chodź jak się uprzesz może być div) i wycentrować ten cały "worek".
kondorekk
26.04.2007, 13:56:51
myslalem o liscie, ale oczywiscie jej nie wyprobowalem.
Dzeki Gekon
A powyzszy post wcalenie nie mial byc atakiem na osobe ~gekona, fakt moze troche to "agresywnie "zabrzmialo"za co przepraszam, jesli to kogos urazilo.
Pozdro
Kondor
frickle
26.04.2007, 18:21:36
a czemu nie wsadzisz tego badziewia w diva, który będzie miał ustawione width:auto i margin:auto. Powinno się wyświetlić na środku...
EDIT: sorry, nie działa. Ale jakiś sposób na pewno się znajdzie...
gekon
26.04.2007, 23:20:43
To jeszcze na zakończenie powiem, że nie jest łatwo mnie urazić (chyba, że jestem niewyspany)

Ale to nie ja jestem tu szeryfem
shpyo
29.04.2007, 15:51:38
takie dylematy rozwiązuję dodatkowym elementem, któremu ustawiam określoną szerokość i margin: auto;
To działa gdy to coś w środku tego div'a jest "sztywne"
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.