Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zapisywanie danych z <input> do .txt i więcej...
Forum PHP.pl > Forum > PHP
RiTu1337
Hej.

Mając w formularzu:

1. <?php
  2. <input size="32" maxlength="64" name="Number" type="text">
  3. ?>

Jaki skrypt mam wpisać, żeby po wciśnieciu "Confirm" dane napisane w polu "Number" zostały zapisane do pliku .txt na moim serverze?

I jeszcze drugie pytanie.

Co zrobić, aby użytkownik przechodząc ze strony "A" do strony "B", brał informacje ze strony "A" do strony "B".

Może napisze inaczej...
Jak to zrobić, aby dane wpisane przez użytkownika ze strony "A" przeszły do formularza na stronie "B", a następnie po wciśnieciu "Confirm" na stronie "B", przeżucało użytkownika na stronę "C" z identycznym formularzem jak na stronie "B" smile.gif
[/php]

Dane użytkownika na stronie "A" gotowe do przesłania do formularza na stronie "B" są w takiej postaci:

1. <form name="spendfrm" action="http://www.mojastrona.pl/formularzNaStronieB.php" method="post">
  2. <input type="hidden" name="Numer" value="<?= $_number ?>">
  3. <input type="hidden" name="Nazwa" value="<?= $name ?>">
  4. </form>

Ok. Teraz jak już te dane ze strony "A" tj. "Numer" i "Nazwa", chcę aby zostały one umieszczone w formularzu na stronie "B". To mam właściwie zrobione. Teraz bym chciał, aby te dane ze strony "A" były umieszczone identycznie na stronei "C", tak jak na stronie "B".

Namieszałem, no ale tak to ma wygladac smile.gif
Czekam na porady smile.gif
starach
Manual: Link
wert1
a do przekazywania z formularza use $_POST lub $_GET
RiTu1337
Ok, to jeszcze jedno:
Jeżeli mam na stronie dane przekazywane POST'em ze strony "A":

1. <INPUT type=hidden name=Liczba value="{$Dane}">

Jak powinien wyglądać kod na stronie "B", aby te dane przechwycił?
virusek856
<INPUT type=hidden name=Liczba value="{$_POST['Liczba']}">
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.