Chciałbym aby skrypt wyświetlał mi link do katalogu ale przy jakimkolwiek katalogu obok plików skrypt mi się wywala i nie wiem czemu

skrypt :
<? { { include($dir.''.$GenerateFile.'.php.'); //echo $window_top; // za komentarzem to moje dodatki tu nie potrzebne //echo "DOWNLOAD"; //echo $window_center_as_left; //$title = WinToISO($title); //$body = WinToISO($body); //$autor_publikacji = WinToISO($autor_publikacji); echo "Tytul : $title<br>Tresc : $body<br>Data : $data_publikacji<br>Autor : $autor_publikacji<br>Email : $autor_email<br>GG : $autor_gg"; //echo $window_bottom; }else{ }; }else{ $i = 0; //echo $window_top; //echo "DOWNLOAD"; //echo $window_center_as_left; echo '<table><tbody><tr><td><b><u><center>Data dodania</center></u></b></td><td><b><u><center>Tytuł</center></u></b></td></tr>'; { { if(($file != '.') && ($file != '..') && ($file != 'listuj.php') && ($file != 'listuj2.php')&& ($file != 'generate.php')) { include($dir.$file); $i++; //$title = WinToISO($title); echo "<tr><td>$data_publikacji</td><td><a $css_menu href="index.php?page=download2&FileName=$file">$title</a></td></tr>"; } } } //echo $window_bottom; }; ?>
z plików które listuje skrypt pobiera wartości i je wyświetla ale chodzi mi o to aby jak znajdzie katalog to aby nie pobierał daty (bo jej nie pobierze) a nie wiem jak sprawdzić czy to katalog i chyba dlatego się wywala mi z błędami :
Warning: main(c:\usr\krasnal\www\szablon\page\download\katalog): failed to open stream: Permission denied in c:\usr\krasnal\www\szablon\page\download2.php on line 32
Warning: main(): Failed opening 'c:\usr\krasnal\www\szablon\page\download\katalog' for inclusion (include_path='.') in c:\usr\krasnal\www\szablon\page\download2.php on line 32
Kto wie co zrobić aby oprócz plików z których skrypt pobiera dane wyświetlane były też katalogi ?
Jakie mam w tym skrypcie błędy że tak nawala

ZNALAZŁEM BŁĄD

<? { { include($dir.''.$GenerateFile.'.php.'); $title = WinToISO($title); $body = WinToISO($body); $autor_publikacji = WinToISO($autor_publikacji); echo "Tytul : $title<br>Tresc : $body<br>Data : $data_publikacji<br>Autor : $autor_publikacji<br>Email : $autor_email<br>GG : $autor_gg"; }else{ }; }else{ $i = 0; echo '<table><tbody><tr><td><b><u><center>Data dodania</center></u></b></td><td><b><u><center>Tytuł</center></u></b></td></tr>'; { { if(($file != '.') && ($file != '..') && ($file != 'listuj.php') && ($file != 'listuj2.php')&& ($file != 'generate.php')) { //include($dir.$file); $i++; //$title = WinToISO($title); echo "<tr><td>data publikacji</td><td><a $css_menu href="index.php?page=download2&FileName=$file">$file</a></td></tr>"; } //$data_publikacji $title - powodują błędy ale ich potrzebuję :( } } }; ?>
Chciałbym aby wyświetlało mi dane z plików a jak to jest katalog to tylko nazwę katalogu

Ok nie ważne już chyba rozwiązałem

kod :
<? { { include($dir.''.$GenerateFile.'.php.'); $title = WinToISO($title); $body = WinToISO($body); $autor_publikacji = WinToISO($autor_publikacji); echo "Tytul : $title<br>Tresc : $body<br>Data : $data_publikacji<br>Autor : $autor_publikacji<br>Email : $autor_email<br>GG : $autor_gg"; }else{ }; }else{ $i = 0; echo '<table><tbody><tr><td><b><u><center>Data dodania</center></u></b></td><td><b><u><center>Tytuł</center></u></b></td></tr>'; { { if(($file != '.') && ($file != '..') && ($file != 'listuj.php') && ($file != 'listuj2.php')&& ($file != 'generate.php')) { { include($dir.$file); $i++; $title = WinToISO($title); echo "<tr><td>$data_publikacji</td><td><a $css_menu href="index.php?page=download2&FileName=$file">$title</a></td></tr>"; }else{ echo "<tr><td>data publikacji</td><td><a $css_menu href="index.php?page=download2&FileName=$file">$file</a></td></tr>"; }; } } } }; ?>