Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: praca xml
Forum PHP.pl > Forum > XML, AJAX
SHARKI
Czy cięzko znalesc prace która polegała by na pisaniu w xml , dtd, xls questionmark.gif
sticker
Kiedyś pracowałem w firmie gdzie była jedna osoba odpowiedzialna za xsl + css + xhtml I myśle że mógłbyś sie zająć cięciem szablonów a jak jesteś dobry to nawet sam Ci prace wrzuce smile.gif
Co do dtd to juz sie z tego nie korzysta (jedynie do sprawdzania poprawności xhtm'a , teraz używa sie xml schema. A XML'a samego w sobie nikt nie pisze z palca tylko tworzy za pomocą jakieś biblioteki np. w php to będzie DomDocument
SHARKI
teraz sie tego na studiach ucze i wiekszosc materiału juz przerobilismy , wykładowca ma własną firme z tym zwiazaną i niezle mu sie wiedzie ,

robilismy ~ zapisywalismy w xmlu tuzne formularze > typu pumowy firm nie ruchomosc

tak wogule odbiegajac od xml'a orietujecie sie w jakiej dziedzinie informatyki najłatwiej zarobic pieniądze , nie chodzi mi o nicnierobienie i dostawanie za to pieniedzy , ale w miare łatwą praca i przyzwoite pieniądze
devnul
informatyka to nie jest łatwy kawałek chleba - jesli tak myslisz to wiele przed Tobą. Ludzie myślą że siedzi się przed komputerem i jeszcze za to płacą (tak jakbyśmy grali czy co) a tu się poświęca setki godzin po to żeby zwykły user mógł z pozoru łatwą operacje przeprowadzic tak łatwo jak tylko się da (i pewno później z tąd takie wnioski). Generalnie programiści Javy nieźle zarabiają. Zarabianie na tworzeniu dla sieci też nie jest złe - aczkolwiek w tym kraju ludzie jeszcze nie zdają sobie sprawy z pewnych różnic.
SHARKI
jakich różnic ?

wiem ze to nie jest od takie sobie siedzenie, ale jest kilka dziedzin prawda , sieci , programowanie, grafika , bazy danych ....

z czego najłatwiej mozna zrobic pieniądze , naco jest najwiekszy popyt na rynku
devnul
Cytat
Zarabianie na tworzeniu dla sieci też nie jest złe - aczkolwiek w tym kraju ludzie jeszcze nie zdają sobie sprawy z pewnych różnic
pisząc to miałem na myśli różnice między profesjonalnym wykonaniem strony/seriwsu a wykonaniem "domowym" (frontcośtam itp)
Dandelion
algorytmika

kazda dziedzina tego potrzebuje czy to szukanie genomu czy jakis nowy algorytm indeksowania w bazach danych winksmiley.jpg
rojmarek
Cytat(SHARKI @ 30.04.2007, 21:20:41 ) *
jakich różnic ?

wiem ze to nie jest od takie sobie siedzenie, ale jest kilka dziedzin prawda , sieci , programowanie, grafika , bazy danych ....

z czego najłatwiej mozna zrobic pieniądze , naco jest najwiekszy popyt na rynku

podobno najlepiej zarabiają administratorzy sieci w porzadnych korporacjach... tylko trzeba to umieć, no i być dla korporacji dostepnym 24h na dobe winksmiley.jpg
sticker
Jak jesteś dobry to niedługo rekrutacja do googla tym razem we Wrocławiu smile.gif Kasy tam będzie sporo roboty średnio ale łeb trzeba mieć jak to mówią 6 na 9.

A tak ogólnie to powiem że nie ma reguły która gałąź informatyki przynosi największe zyski. Na pewno najlepiej opłacani są pm ale żeby nim zostać od razu to potrzeba dużo szczęścia lub ogromnego skilla. Później wszystko zależy od firmy Programiści >= graficy >= administratorzy ( ale tu wyjątek ostatnie kumpel zatrudnił sie w jakiejś firmie w wa-wie, dodam że to pierwsza praca, i dostał na dzień dobry 10k - fuksiarz winksmiley.jpg
Pewnie mogę sie mylić ale mniej więcej taki chyba jest przegląd
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.