Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Formularz- przekazywanie zmiennych
Forum PHP.pl > Forum > PHP
maniek22
Witam.

Mam taki problem. Mam umieszczony formularz na stronie z danymi do wypelnienia np. nazwisko, data, godzina, miejscowosc, itp. Przy takim rozwiazaniu wszystko ladnie chodzi i dopisuje mi dane do mysql po daniu na wysli.
Natomiast chce umiescic te same dane na jednej stronie w dwoch kolomnach i mam do was pytanie jak to rozwiazac aby zmienne byly dopisywane do bazy?

Dzieki.
TomASS
A co ma rozmieszczenie danych do ich dopisywania do MySQL, możesz nawet w milionie kolumn to zrobić tongue.gif

Czy chodzi Ci o to, że masz dwa takie same formularze po jednym w każdej (z dwóch) kolumn?

Jeśli tak, to:
Czy masz dwa formularze?
Czy wysyłasz z każdego formularza dane do tej samej strony?
Chodzi mi czy w obydwu formularzach jest ten sam "action"

Jeśli masz jeden formularza, to nie ma bata - pola muszą mieć różne nazwy.
maniek22
Tak są dwa taki same formularze po obu stronach, na reszte pytań odpowiedz takze brzmi tak?
Z tego co mówisz to nie da się tego tak zrobić a może jest inne rozwiazanie jak to zrobic zeby na jednej stronie byly dwa formularze albo podobnie. Chce to dlatego zrobic zeby nie wchodzic dwa razy na ta sama strone tylko na jednej wklepac dane. Czy jednak bede musial zostac przy jednym formularzu? smile.gif
TomASS
Przepraszam, ale chyba nie do końca rozumiem Twój problem, bo jaka jest trudność w nazwaniu zmiennej odpowiedzialnej za nazwisko w pierwszym formularzu "nazwisko1" a w drugim formularzu "nazwisko2"?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.