Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [css]Flash w css jak?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
siestrzemcewiczowski
Witam mam pytanie jak umieścić plik flash .swf w css?

1. #top {
  2. width: 800px;
  3. height: 176px;
  4. background: #FFF url('tlo.png') repeat-y;
  5. }

jak zrozić zeby zamiast tlo.png było tlo.swf

smile.gif?
mike
Nie da się.
Możesz dać tylko pliki graficzne.

Powiedz co chcesz dokładnie osiągnąć próbując umieścić obiekt multimedialny w tle.
Na pewno da się to zrobić inaczej.
siestrzemcewiczowski
Chcę zrobić tak ze w tym miejscu w którym jest tło była animacja... w sumie .swf nie musi byc tłem musi byc tam tylko wyswietlany smile.gif
Cezar708
spróbuj 'nałożyć' na flasha odpowiedniego DIVa
  1. <div style="position: absolute; left: iles_tam_px; top: iles_tam_px"> tresc nad flashem </div>
siestrzemcewiczowski
Cytat(Cezar708 @ 7.05.2007, 07:55:50 ) *
spróbuj 'nałożyć' na flasha odpowiedniego DIVa
  1. <div style="position: absolute; left: iles_tam_px; top: iles_tam_px"> tresc nad flashem </div>

mam to umeiscic w indexie php?
Cezar708
nie wiem jak sie nazywa u Ciebie ten plik ale na pewno to musi być umieszczone po stronie HTML,

moze to wygladac na przyklad tak:

1. <div style="position: absolute; left: 100px; top: 100px; width: 200px; height: 200px"> <... tu ten Twój flash... ></div>
  2. <div style="position: absolute; left: 100px; top: 100px; width: 200px; height: 200px"> tu tekst nad flaszem </div>

normalnie w HTML

zrob sobie test i zobaczysz jak to wyglada (potem pokombinuj ze 100px i/lub 200px aby zobaczyc zmiany)

PS: Pisałem z palca, więc mogą być małe błędy, ale ogólnie o to chodzi
siestrzemcewiczowski
spox o tym ze w html-u sie da to wiem:) chciałem tylko zapytac czy w css sie da umiescic flasha smile.gif zaraz pokombinuje smile.gif dzieki smile.gif
Cezar708
@mike_tech powiedział:
Cytat
Nie da się.
Możesz dać tylko pliki graficzne.

i ma rację, jeśli chcesz mimo to tło musisz to obejść
siestrzemcewiczowski
a zeby ogółnie wstawic obiakt flash w css to sie da czy nie bo juz sie pogubiłem wiem ze jako tło sie nie da ..smile.gif
revyag
Nie da się wstawić obiektu flash na stronę www używając CSS.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.