Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] problem ze skryptem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kanonier
Witam,

Mam problem ze skryptem na mojej stronie ( LINK ) . Kilka dni temu admin serwera podobno zmienial jego ustawienia (EXH.PL) i wlasnie po tym dniu moja strona nie chce dzialac tak jak do tej pory.

Nie wiem kto jest na prawde autorem tego pomyslu ale czlowiek ktory robil dla mnie strone tweirdzil ze wszystko robil sam. Polega to na tym, ze po wpisaniu linku index.php?id=nazwaplikuphp pojawia sie w srodkowej tabeli, miedzy menusami, tresc wybranego w linku pliku. Po tych rzekomych zmianach ustawien serwera owa opcja nie dziala. Jak samemu mozan sprawdzic, po probie wyswietlenia powiedzmy linku .../index.php?id=squad wciaz wyswietla sie na srodku zawartosc pliku glowna.php. Na innym serwerze wszystko dziala w porzadku ( LINK )

Aktualnie nie moge zlapac nikogo od serwera a jedna odpowiedz jaka dostalem to "prosze w htacces ustawic odpowiednia flage dla php" , problemem jest to ze nie mam pojecia jak to zrobic, a wiem ze dawniej na zadnym innym serwerze nie musialem tego robic dla pliku htacces.

Bede bardzo wdzieczny jezeli ktos pomoze rozwiazac mi problem. Jezeli mam podac jeszcze jakies informacje, prosze napisac.

Wklejam jeszcze fragment kodu o ktorym mowie:

1. <!-- środek strony -->
  2.  
  3. <?php
  4.  
  5. if(isset($id)){
  6.  
  7. if(file_exists($id.".php")){
  8.  
  9. $plik = $id.".php";
  10.  
  11. include($plik);
  12.  
  13. }else{
  14.  
  15.  
  16. echo "Nasz system niestety nie wykrył obecności żądanego pliku na serwerze ftp. W
     związku z tym proszę zgłosić się do redaktora naczelnego portalu!"
    ;}
  17.  
  18.  
  19. }else{
  20.  
  21.  
  22. include("glowna.php");
  23.  
  24. }?>
nospor
register_globals

1. <?php
  2. if(!empty($_GET['id'])){
  3. $id = $_GET['id'];
  4. if(file_exists($id.".php")){
  5.  
  6. $plik = $id.".php";
  7.  
  8. include($plik);
  9.  
  10. }else{
  11.  
  12.  
  13. echo "Nasz system niestety nie wykrył obecności żądanego pliku na serwerze ftp. W
     związku z tym proszę zgłosić się do redaktora naczelnego portalu!"
    ;}
  14.  
  15.  
  16. }else{
  17.  
  18.  
  19. include("glowna.php");
  20.  
  21. }
  22. ?>
kanonier
Problem naprawiony, wszystko działa. Serdeczne dzięki i pozdrawiam.
nospor
Proponuje ci jeszcze kliknac w tego linka:
http://inter-forum.xon.pl/radiokopia/index.php?id=index
i cieszyc sie swoja "piekna" stroną. biggrin.gif
Koles co ci to pisal mial "niebywale" pojecie o jakichkolwiek zabezpieczeniach...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.