Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [www][js] Poziomy scroller
Forum PHP.pl > Inne > Oceny
prond
Zrobiłem poziomy scroller przeznaczony do prezentacji produktów, programu TV, etc.
Całość oparta jest o prototype.js, scroller działa następująco:
- przyciski po obu stronach przewijają zawartość o jedną długość bloku,
- można przesuwać zawartość wykorzystująć drag&drop
- można przesuwać zawartość kółkiem myszy

http://blog.axent.pl/samples/js.scroll/

Bardzo proszę o Wasze opinie i uwagi (zależy mi na sugestiach odnośnie nazewnictwa efektu oraz sposobie inicjalizacji).
Daimos
swietny skrypt smile.gif ale jak Pan Zdzisio co korzysta z neta raz w roku, zobaczy w takiej formie scrolla, nie bedzie wiedzial jak go uzyc
przydalby sie normalny poziomy scroll dodatkowo i by bylo swietne winksmiley.jpg
prond
Celna uwaga ~my salsa, dzięki.
Zmieniłem więc overflow tego DIV'a na auto.
Daimos
no i swietne, rozumiem free for use smile.gif

co do kodu to sie nie wypowiem, bo scriptaculous to dla mnie czarna magia, wazne ze dziala na roznych przegladarkach. Jedyna wada moze byc to ze aby dzialalo trzeba zaladowac te wszystkie biblioteki js, a to prawie 200kb - moze nie duzo jesli chodzi o caloksztalt, ale dla jednego bajeru, to jest sporo smile.gif

w kazdym razie dobra robota smile.gif
prond
Free for use - ten kod tak.

Rozmiarem to ja się nie przejmuje, bo na stronie będzie dużo "wodotrysków".

Chcę zrobić program TV, ale żeby całość działała tak, jak np. www.gucci.com. Z tą różnicą, że u nich scroller jest na całe body, a mnie to się bardzo nie podoba.

Teraz pracuję nad oprogramowaniu doładowywania kolejnych dni programu TV AJAXem - już wkrótce aktualizacja winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.