Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak podpiac domene pod serwer
Forum PHP.pl > Forum > Serwery WWW
maniek123
Jestem laikiem w tym temacie, ale musze podpiać domenę wykupioną n nazwa.pl pod serwer, najlepiej jakiś darmowy. Potrzebuję tylko wyświetlenia się jednej głownej strony pod wykupionym adresem. Jak to zrobić. wszelka pomoc bedzie bardzo cenna exclamation.gif
pozdrawiam
Speedy
Serwer, pod który chcesz podpiąć domenę musi mieć możliwość parkowania domen. Dowiedz się, czy jest taka możliwość na Twoim serwerze. Jeśli tak, to następnie dowiedz się, jakie są adresy DNS dla tego serwera (powinny być 2). W serwisie nazwa.pl powinieneś mieć jakiś panel umożliwiający zarządzanie domenami via www. Powinieneś w nim wybrać odpowiednią opcję wykorzystania domen i ustawić odpowiednie adresy DNS. Na większości serwerów domeny zostają przepięte w ciągu 24 godzin od przypisania DNS-ów.
SongoQ
Jesli chodzi o serwer to zainteresuj sie czyms takim jak bind a jesli chodzi o hosting to sie klika w panelu.
orsonik
Witam

Również mam problem z podpięciem domeny które wykupiłem w aftermarket.pl Staram się podpiąć adresy pod shopera. Wczoraj dodałem do serwera adres prubowałem dziś skonfigurowac DNS na aftermarket po wpisaniu DNS z shopera dostaje taki Błąd EPP: Host nie jest skonfigurowany dla domeny [9010] Co robie nie tak??
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.