Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP/Javascript] Problemy z 'zaznaczaniem'
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
nitro18
Piszę klasę, znaczy napisałem. Wszystko pięknie działa pod Mozilla Firefox, ale... no właśnie pod Operą nie działa zaznaczanie, odznaczanie wszystkich plików (button: 'Zaznacz wszystkie' i 'Odznacz wszystkie'), co prawda button usuwania plików działa ale widać nie przekazywane są po zaznaczeniu określonych plików do skryptu odpowiedzialny za usuwanie plików...

Za to w IE to wszystkie te 3 przyciski mi nie działają sad.gif Nie wiem dlaczego sad.gif

Może ktoś zauważy gdzie skopałem skrypt sad.gif

Plik kodu klasy: http://www.eip.ovh.org/manager/klasa.txt
Przykład działania (obecnie działa pod Firefox, pod innymi się coś chrzani): http://www.eip.ovh.org/manager/test1.php?s...nager=&dir=

Linie: 303,305 - to tutaj są buttony odpowiedzialne za odznaczanie i zaznaczanie plików
Linia: 306 - button odpowiedzialny za przesyłkę (teraz pomyślałem że zamiast button wstawić zwykłe input i może by poszło pod IE)
Linie: 1477-1483 - JS odpowiedzialny za zaznaczenie, odznaczenie

Proszę o pomoc

Z góry dziękuję za pomoc, sugestie, rady.
nospor
o zgrozo.... ty przeglądales źródło twojej strony?
1) dwa razy deklarujesz te same funkcje
2) ten kawalek kodu poprostu powala:
  1. //tutaj head
  2. </HEAD>
  3. </HTML>
  4. </HTML>
  5. //a tu juz po dwukrotnym zamknieciu html leci reszta strony....

3) twojego checkboxa umiesciles poza formularzem, wiec sie nie dziw ze ci sie nie wysyla ani nie zaznacza, skoro dobierasz sie do niego tak:document.form.elements[i]
nitro18
Cytat(nospor @ 2.06.2007, 22:50:20 ) *
document.form.elements[i]

to jak mam się do niego dobrać skoro pola typu checkbox mają nadane name w postaci typu tablicy czyli np.
<input type=checkbox name=file[]>

itd.

i tak będę porządkował kod. dzisiaj jak wstanę jeszcze raz wklejać krok po kroku i poprawiać błędy.
dziwne... ta JS funckja co odpowiada za zaznaczanie/odchaczanie działa normalnie pod IE gdy tylko jest formularz sam z checboxami tymi buttonami. ale resztą zajmę się później.

chyba znalazłem błąd.

wewnątrz <form> jest kilka <form> przez co jakby się gubił. Da sie jakoś naprawić?
nospor
Cytat
wewnątrz <form> jest kilka <form> przez co jakby się gubił. Da sie jakoś naprawić?

Ty napisz od poczatku tę swoja klase bo ci ździebko nie wyszla. Na koncu klasy walisz
  1. </html></html>
Pomijam juz te dwa razy </html>, ale ty to walisz, a potem zaraz potym jedzie tresc strony. Masz jako takie pojecie jak powinien wygladac poprawny kod html?
Dodatkowo jak pisalem dwa razy masz deklarowane funkcje js.
Czy to da sie poprawic? Pewnie sie da, ale ja ci nie powiem jak bo nie mam najmniejszej ochoty przebijac sie przez taki kod jak Twoj smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.