Cześć, mam taki problem. Zaadoptowałem sobie formularz zamówienia i skrypt przetwarzający, który zapisuje dane do pliku oraz wysyła je mailem. W przypadku ekranu zwrotnego potrafię zrobić, żeby wyświetlił tylko te pozycje, w których klient wpisze więcej niż 0, natomiast do pliku i na mail wysyła wszystko (tzn. również puste pola) i odczytujący musi patrzeć, gdzie jest 0, a gdzie więcej. Przy 3 pozycjach jak teraz to nie jest problem, ale przy 30 już tak.
Więc jak do zmiennej $ciagwyjsciowy zapisać tylko to, co nie ma wartości 0? Podejrzewam, że rozwiązanie jest banalne, ale ja jestem raczkujący...

Dzięki za wszelką pomoc.
Poniżej kod:
formularz:
<h1>Order from Futures
</h1>
<form action="przetworzzamowienie.php" method=post> <td align=left><input type="text" name="soup" size=3 maxlength=3></td> <td align=left><input type="text" name="hotspot" size=3 maxlength=3></td> <td align=left><input type="text" name="bake" size=3 maxlength=3></td> <td align=left><input type="text" name="adress" size=40 maxlength=40></td> <td align=left><input type="text" name="email" size=40 maxlength=40></td> <td colspan=2 align=center><input type=submit value="Złóż zamówienie"></td>
skrypt:
<?php
$soup = $_POST['soup'];
$hotspot = $_POST['hotspot'];
$bake = $_POST['bake'];
$mail = $_POST["mail"];
?>
<html>
<head>
<title>Order details:</title>
</head>
<body>
<?php
$ilosc=0;
$ilosc+=$soup;
$ilosc+=$hotspot;
$ilosc+=$bake;
$wartosc=0.00;
echo '<p>Order admitted at ';
if( $ilosc == 0 )
{
echo 'No order at previous page! <br />'; }
else
{
if ( $soup>0 )
echo $soup.' soups<br />'; if ( $hotspot>0 )
echo $hotspot.' hot spots<br />'; if ( $bake>0 )
echo $bake.' bakes<br />'; }
$wartosc =$soup * CENASOUP + $hotspot * CENAHOTSPOT + $bake * CENABAKE;
echo '<P>Worth of your order is '.$wartosc.'</P>';
echo '<P>Delivery adress is '.$adress. '<br />';
$ciagwyjsciowy = $data."t".$soup." soups t".$hotspot." hot spots t"
.$bake." bakes t".$wartosc
."€/t". $adress."n";
mail("adres@domena.pl","Order from page", $ciagwyjsciowy, "From: $mail");
// otwarcie pliku w celu dopisywania
@ $wp = fopen("zamowienia.txt", 'a');
if (!$wp)
{
echo '<p><strong> Your order could not be admitted at this moment. ' .'Please try again later.</strong></p></body></html>';
}
echo '<p>Order saved</p>';
?>
</body>
</html>