Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] update pliku..
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Remx
Witam

mam taki pomysł aby na darmowej stronie (serwer), zamiescic Index ktory przekierowuje na moj serwer.
ale z racji ze mam zmienne IP jest juz mały problem.

Ale być moze nie do konca ?
na darmowym serwerku oprocz indexu zamiescil bym plik ip.conf a w nim IP na ktory ma przekierowywać,
z kolei na moim serwerze skrypt ktory dajmy to co godzine sprawdzal na jakim IP pracuje laczyl sie ze stronką i zmienial wpis w owym ip.conf na nowe IP.
dzieki temu najwyzej godzine czasu strona by nie działała ale owe update moza bylo by zagescic co 20-30minut ale chyba 1h wystarczy z obserwacji wywnioskowalem ze gora 1-3 razy w ciagu dnia zmienia sie IP.

mozna by tez to rozwinac do czegos takiego serwer moj sprawdza jakie ma teraz IP sprawdza plik ip.conf ale u siebie jezeli sie rozni to go updatuje a nastepnie owy plik przesyla na server darmowy dzieki temu mozna bedzie wykluczyc te logowanie co 1h.

Ale czy jest to mozliwe z poziomu PHP ?
czy jednak muszę siegnąć po inny język ?

a jak coś to moj server stoi na Slackware 10.2 bez nakladek graficznych smile.gif

Dziekuje i Pozdrawiam

ps. moze macie jak cos jakies przyklady do tych edycji update IP...
Daimos
bez sens, takie skakanie po serwerach
jest jakas strona co oferuje rozwiazanie dla ludzi ze zmiennym ip
nie pamietam adresu, moze ktos przypomni winksmiley.jpg

hmmm po minucie w google znalazlem takie cos:
http://www.no-ip.pl/
byc moze tutaj mozesz to zalatwic winksmiley.jpg
Remx
tak jest jeszcze wiele innych płatnych

albo z reklamami smile.gif

a ja ten darmowy serwer mam w pracy hehe smile.gif poprostu szef udostepnil mi miejsce znaczy 1mb sad.gif a chce troszkę wiecej udostepniac smile.gif
IgiPL
Nie jestem pewien czy wysyłanie pliku to najlepszy pomysł, wymaga POST. Wydaje mi się, że prościej będzie jeśli skrypt na lokalu sprawdzi, czy zmienił się adres ip i wyśle go na serwer przez GET do skryptu, który nadpisze informacje w pliku.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.