$zapytanie = mysql_query("INSERT INTO ".$przedmiot." SET id='$id' (i tak dalej)
Chodzi mi o zmienna przedmiot. chce zeby dane były wsadzane do tabeli określonej w formularzu. Nie zabardzo wiem jak to zrobić
jeśli to nie pomoże to już nie wiem co innego Ci przeszkadza (może coś źle przekazujesz z formularza, np złą nazwę tabeli?)
<?php ?>
<?php $zapytanie = mysql_query("INSERT INTO `".$przedmiot."` SET id='$id', test1='$test1', test2='$test2', test3='$test3', test4='$test4'"); ?>
<?php $zapytanie = mysql_query("INSERT INTO `$przedmiot` SET id='$id', test1='$test1', test2='$test2', test3='$test3', test4='$test4'"); ?>
<?php $zapytanie = mysql_query("INSERT INTO `".$przedmiot."`(`id`, `test1`, `test2`, `test3`, `test4`) VALUES ('$id', '$test1', '$test2', '$test3', '$test4'"); ?>
<form aciton="ocenymata.php" method=post> id :<input type=text size=3 name=id> test1 :<input type=text size=3 name=test1> test2 :<input type=text size=3 name=test2> test3 :<input type=text size=3 name=test3> test4 :<input type=text size=3 name=test4> <select name="przedmiot"> <option name="ocenypolak">J.polski</option> <option name="ocenymata">mata</option> <input type=submit> <? $id = $_POST['id']; $test1 = $_POST['test1']; $test2 = $_POST['test2']; $test3 = $_POST['test3']; $test4 = $_POST['test4']; $przedmiot = $_POST['przedmiot']; $zapytanie = mysql_query("INSERT INTO `".$przedmiot."`(`id`, `test1`, `test2`, `test3`, `test4`) VALUES ('$id', '$test1', '$test2', '$test3', '$test4'"); if ($zapytanie) { ?>
<select name="przedmiot">
<form action="ocenydod.php" method=post> id :<input type=text size=3 name=id> test1 :<input type=text size=3 name=test1> test2 :<input type=text size=3 name=test2> test3 :<input type=text size=3 name=test3> test4 :<input type=text size=3 name=test4> <select name="przedmiot"> <option value="ocenypolak">J.polski</option> <option value="ocenymata">mata</option> </select> <input type=submit> <? $id = $_POST['id']; $test1 = $_POST['test1']; $test2 = $_POST['test2']; $test3 = $_POST['test3']; $test4 = $_POST['test4']; $przedmiot = $_POST['przedmiot']; $zapytanie = mysql_query("INSERT INTO `".$przedmiot."`(`id`, `test1`, `test2`, `test3`, `test4`) VALUES ('$id', '$test1', '$test2', '$test3', '$test4'"); if ($zapytanie) { ?>
i zobacz czy wyświetla poprawną wartość. Jeśli tak, to nie mam pojęcia czemu nie podstawia tego w zapytaniu, a jeśli nie to znaczy że jest jakiś problem z pobieraniem danych z formularza i musisz jeszcze raz wszystko sprawdzić
<?php ?>
<?php $zapytanie = mysql_query("INSERT INTO `".$przedmiot."`(`id`, `test1`, `test2`, `test3`, `test4`) VALUES ('$id', '$test1', '$test2', '$test3', '$test4'") or die (mysql_error ()) ?>