Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]Jak wgrać stronę na swój hosting żeby dzialala?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
zalek
Witam!

Mam problem ponieważ ostatnio kumpel zrobił dla mnie stronke w php (właściwie to portal tongue.gif).

Niestety działa on tylko na darmowym hostingu yoyo.pl (który w zamian oferuje uciążliwe reklamy tiredsmiley.gif ).

Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak mam wgrać ten portal na swój serwer??

Obecny adres portalu to cs-portalx.yoyo.pl

Hosting w systemie 4nt.pl aaevil.gif

Za pomoc z góry wielkie THX
Sokal
google.pl => wróżbiarstwo
zalek
ej no bez jaj, próbowalem wgrać comanderem i kupa nie działa... sad.gif

Pomóżcie mi co?
sagittariuspl
nie no @Sokal - stawiam tarota i nic - czarna dziura. no shit, nic. takiej dziury jeszcze nie miałem...
@zalek - posłuchaj Sokala - idź do wróżki. jeżeli nie masz kasy to powiedz chociaż co nie działa, jakie błędy, dlaczego twierdzisz, że nie działa...
zalek
tongue.gif nie zaczaiłem o co chodzi...

postawiwygraj.4nt.pl/cs-portal/index.php - powinna sie załadować strona a ładuje sie sie i nic sie nie pojawia...
Sokal
Cytat
Unable to establish connection to MySQL
1045 : Access denied for user 'zalek'@'localhost' (using password: NO)

Słownik w łape i znasz odpowiedź :-)
sagittariuspl
kolega zdolny biggrin.gif przekopiował na 'żywca' pliki i dziwi się czemu mu nie działa ;]
@zalek - ale szybki serwer znalazłeś, normalnie demon
barat
Może tak mała podpowiedź dla delikwenta...

Twój CMS używa bazy MySQL smile.gif

Kombinuj smile.gif
webdice
Sam jestem maniakiem odsyłania wszystkich do gugla, ale chłopak nie ma pewnie pojęcia o php i bazach danych.

~zalek Twoja aplikacja korzysta z bazy danych MySQL, błąd ten mówi ze nie masz dostępu do bazy z powodu braku podania hasła do niej, w którymś z plików (prawdopodobnie configuration.php, config.php, mysql.php) musisz podać hasło do swojej bazy. Jeśli nie masz w/w plików znajdz w którymś linijkę

1. <?php
  2. mysql_connect ('', '', '')
  3. ?>

i uzupełnij ją według tych wskazówek.

Pozdrawiam Piotrek.
barat
Samą bazę najprościej przeniesiesz za pomocą PHPMyAdmin.
Mam nadzieję, że masz do niego dostęp na obu serwerach.
Zaloguj się na serwerze na którym obecnie masz serwis, wybierz z listy rozwijanej (po lewej) bazę którą chcesz przenieść. Nastepnie po prawej stronie, w górnym menu masz coś takiego jak Eksport. Zaznacz wszystkie tabale (jest nawet przycisk/link "zaznacz wszystkie") i baza zostanie zapisana w pliku tekstowym na dysku, albo wyświetli się w oknie przeglądarki jako tekst (wtedy ctrl+c , ctrl+v do pliku tekstowego).
Teraz zaloguj się do phpMyAdmin na serwerze docelowym i wykonaj coś odwrotnego czyli import smile.gif (wcześniej musisz w głównym oknie stworzyć bazę , jest miejsce do wpisania jej nazwypodpisane "Utwórz nową bazę danych" )
W razie kłopotów szukaj tutoriali do phpMyAdmin smile.gif
Pisze z pamieci więc nie wiem czy dokładnie tak nazywają się wszystkie opcje smile.gif
zalek
dzieki panowie guitar.gif
barat
Cytat(zalek @ 9.06.2007, 11:20:55 ) *
dzieki panowie guitar.gif

Znaczy się działa ? smile.gif
zalek
tak rolleyes.gif
Amorph
Cytat(zalek @ 8.06.2007, 21:18:02 ) *
Witam!

Mam problem ponieważ ostatnio kumpel zrobił dla mnie stronke w php (właściwie to portal tongue.gif).

BladeIV revamped by Fusion-Themes