Mam zamiar stworzyć wersję wap swojej strony internetowej. Znalazłem darmowy skrypt, jest to Wapbuddy. Przystosowałem sobie go w miarę moich możliwości, jednak napotkałem jeden błąd. Słabo znam się na PHP i nie potrafię sobie z nim poradzić.
Chodzi o to, że skrypt generuje listę dzwonków z katalogu, dzieląc je po 10 linków na stronę. I tu pojawia się problem. Po kliknięciu przycisku Następny zamiast zaprezentować kolejnych dziesięć dzwonków ukazują się nadal te same.
Oto kod:
<? echo "<!DOCTYPE wml PUBLIC "-//WAPFORUM//DTD WML 1.1//EN""." "http://www.wapforum.org/DTD/wml_1.1.xml">"; include("../wapbuddy_settings.php"); $total = 0; { { $file_array[] = $file; } } ?> <wml> <p mode="nowrap"> <do type="option" label="Home"><go href="../index.php"/></do> <br /><br /> <? if ($file_count > 0) { $first_record = $page * $conf["items_per_page"]; $last_record = $first_record + $conf["items_per_page"]; { if (($fileIndexValue >= $first_record) AND ($fileIndexValue < $last_record)) { } } if (($file_count > 0) AND ($page != 0)) { // previous button $prev_page = $page -1; } if (($file_count > 0) AND ($last_record < $file_count)) { // next button $next_page = $page + 1; } } ?> </p> </card> </wml>
Z góry dziękuję za pomoc