Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Upload pliku EPS, PS i zapis jako jpg
Forum PHP.pl > Forum > PHP
chmielik
Witam,
mam taki problem, robie przegladarke grafik cos na styl adobe bridge tylko mam problem z plikami EPS i PS czyli PostScriptami ktore glownie beda przechowywane.
Istnieje jakas biblioteka operujaca na plikach EPS - potrzebuje stworzenie miniaturki tego EPS'a w pliku przyjaznym dla przegladarki moze to byc png, jpg, gif

pozdrawiam
LonelyKnight
Wydaje mi się, że ImageMagick powinien pomóc jednak pewny nie jestem.
mike
Zdecydowanie,
Cytat
The ImageMagick, program convert can convert an EPS file to BMP, CGM, FIG, FITS, GIF, JPG, PBM, PDF, PGM, PNG, PNM, PPM, PS, RGB, TIF, XBM or XPM format.
Domyślne (biblioteka GD) nie zrobi tego.
Pozostaje Ci ImageMagick.
Darti
Tutaj jest jakaś klasa generująca miniaturki m.in. z eps'ów, nie wiem czy działa (wpisałem w google "eps php") smile.gif
chmielik
Możecie troszke pomóc jak tego uzyc tzn ImageMagick
LonelyKnight
Cytat(chmielik @ 13.06.2007, 16:24:51 ) *
Możecie troszke pomóc jak tego uzyc tzn ImageMagick

Gotowiec, tak? Co wszyscy tacy leniwi dzisiaj smile.gif Ja np. nie wiem jak to zrobić - musiałbym sam czytać manuala do IM żeby Ci pomóc - możesz zrobić to samo i pewnie będzie szybciej niż czekać na odp. Na pewno nie jest to nic trudnego.

Tu trochę przykładów: http://www.sitepoint.com/article/dynamic-images-imagemagick
...więcej w Google tongue.gif
chmielik
chodzilo mi o pomoc nie o gotowca nie znam dobrze angielskiego a zanim cokolwiek przetmlumacze mina wieki sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.